PROGRAM "KLANJCU S LJUBAVLJU"

svi 11, 2010 by

PROGRAM "KLANJCU S LJUBAVLJU"

U okviru ovogodišnjih Dana grada Klanjca, Kulturni centar Klanjec, Gradska knjižnica, Ogranak Matice hrvatske, Ekološka udruga “Japica”  i Udruga “Korak po korak do zdravlja” pripremili su program pod nazivom “Klanjcu s ljubavlju”.
Na inicijativu gradonačelnika Željka Kolara građani su pozvani u subotu, 8. svibnja u prostor Gradske knjižnice kako bi uživali u prezentaciji nekih zanimljivih klanječkih tema i doživjeli jednu pravu klanječku, domaću večer.
U prvom dijelu programa kratkim predavanjima svoje su teme s Drugih proljetnih susreta u Klanjcu predstavile klanječke sudionice ovog stručnog skupa koji je u travnju održan u našem gradu. Jasna Gmajnički govorila je o kakvoći zraka u Klanjcu, Brankica Greblički o znamenitim Klanjčanima, a Mirjana Štih o ekološkom značaju Cesarske gore. Gošća večeri bila je konzervatorica Ksenija Petrić koja je Klanjčanima predstavila upravo dovršenu konzerva

torsku studiju za kapelicu sv. Florijana koju Grad Klanjec nastoji obnoviti.
Glazbena gošća koja je još jednom svojim raskošnim glasom oduševila okupljenu publiku bila je mlada Klanjčanka Lucija Jelušić.
Drugi dio večeri pripao je Slavku Vitomiru Zamudi koji se predstavio samostalnom izložbom fotografija Klanjca. Niz zanimljivih klanječkih vizura i detalja na 34 odabranih  fotografija naišlo je na veliko odobravanje posjetitelja ove večeri. Vitomir Zamuda svojim poznavanjem klanječke povijesti i stalnom znatiželjom za otkrivanjem novih podataka često primjećuje ljepote klanječkih građevina, kulturnih spomenika, ali i prirodnih ljepota koje u svakodnevnoj žurbi često i promaknu našem oku. Bez njegovih fotografija mnogo toga ostalo bi vjerojatno neprimjećeno i zaboravljeno, a posebnu pažnju izazvali su motivi kojih se danas mogu vidjeti tek na fotografijama.

zp8497586rq