PREDSTAVLJENA NOVA KNJIGA B. B. BAGOLE

lis 22, 2012 by

PREDSTAVLJENA NOVA KNJIGA B. B. BAGOLE

Hrvatskozagorsko književno društvo i Kulturni centar Klanjec predstavili su u petak, 19. listopada 2012. godine u Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” u Klanjcu novu knjigu pjesama Božidara Breziščaka Bagole.
Knjiga “Moja duša s tvojom” izašla je

u nakladi HZKD-a iz Klanjca i Nakladničke kuće “Tonimir” iz Varaždinskih Toplica.
O bogatoj i intrigantnoj biografiji autora na predstavljanju njegova novog naslova govorila je ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Ricijaš, dok je nakladnike predstavio potpredsjednik HZKD-a književnik Hrvoje Kovačević.
Nnadahnuto te na trenutke vrlo emotivno, Bagoline pjesme iz zbirke posvećenoj preminuloj pjesnikovoj supruzi Branki, okupljenim posjetiteljima približila je recenzentica knjige Marija Lamot.
Kao i uvijek, publiku je oduševila intrepretacija stihova u izvedbi akademskog glumca Željka Šestića.
Predstavljanje je održano u Mjesecu hrvatske knjige, a s obzirom na ovogodišnju središnju temu posvećenu Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, organizatori su u glazbenom dijelu programa ugostili pjevački zbor Udruge umirovljenika Kupljenovo.
Ovu dirljivu večer ispunjenu novom Bagolinom poezijom okončala je svojom izvedbom Romarske sopranistica Danijela Stanišak.
Knjiga Moja duša s tvojom može se nabaviti kod nakladnika i autora.