Spomen park znamenitih Klanjčana – rekonstrukcija

Nositelj projekta:
Grad Klanjec 

Vrijednost projekta:
336.318,75 HRK

Razdoblje provedbe:
14.09.2020. – 14.09.2022. 

Fond iz kojeg se financira:

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Operacija 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

Kratki opis projekta:

Projekt je usmjeren na rekonstrukciju postojećeg Spomen parka znamenitih Klanjčana, nekadašnjeg klanječkog groblja, koje je danas uređeno kao spomenik parkovne arhitekture i spomen područje na kojem su ostali sačuvani grobovi Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i Krste Ivekovića.
Opći cilj projekta je uređenje postojećeg Spomen parka s ciljem stvaranja adekvatnog prostora, amfiteatra, na kojem će se održavati razne prigodne manifestacije na otvorenom, s ciljem promocije kulturne i povijesne važnosti Grada Klanjca, poznatih Klanjčana te obogaćenje postojeće kulturno-turističke ponude. Na taj način će se unaprijediti sadržaj spomenika parkovne arhitekture i spomen područja u sklopu kojeg će se na postavljenim kamenim blokovima uklesati stihovi originalne pjesme „Horvatska domovina“ autora hrvatske himne Antuna Mihanovića.