Strukturni fondovi EU – Studio Galerije Antuna Augustinčića

Studio Galerije Antuna Augustinčića

Partneri u projektu:
Muzeji Hrvatskog zagorja i Grad Klanjec
www.strukturni fondovi. hr

Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije i Muzeji Hrvatskog zagorja potpisali su 29. rujna 2014. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za potrebe provedbe projekta Studia Galerije Antuna Augustinčića.
Glavni cilj projekta je uspostava Studija Galerije Antuna Augustinčića u funkciji stvaranja javne održive turističke infrastrukture. Specifični ciljevi su uspostava novih kulturno-turističkih sadržaja u području, jačanje kapaciteta postojećih zaposlenika i otvaranje novih radnih mjesta te diseminacija znanja i edukacija s posebnim naglaskom na programe namijenjene osobama s invaliditetom. Glavna aktivnost predviđa rušenje starog objekta u središtu grada Klanjca te izgradnju novog višenamjenskog prostora u kojemu će biti zatvoreni i otvoreni muzejski depo, restauratorska, stolarska i fotografska radionica, prostor za povremene izložbe, digitalni katalog i arhiv te multimedijalna polivalentna dvorana. Novi Studio GAA omogućit će rad s različitim grupama korisnika i diseminaciju znanja među kojima se posebno ističu programi kao što su foto sesije skulpture za stručnu javnost, parlaonice mladih o ulozi javne skulpture u oblikovanju grada ili pak taktilne radionice s programima gostovanja slijepih umjetnika. Projekt promiče i socijalnu uključenost budući da ima programe namijenjene osobama s invaliditetom.
Na oblikovanju projekta radili su muzejska savjetnica Goranka Horjan i viši kustosi Božidar Pejković i Davorin Vujčić u suradnji s Gradom Klanjcem, gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, te Kulturnim centrom Klanjec. U pripremi projekta sudjelovala je Zagorska razvojna agencija d.o.o. Cjeloviti projekt nove zgrade izradio je arhitektonski studio AG Matas iz Zagreba.
Ukupni troškovi projekta Studia Galerije Antuna Augustinčića iznose 21,696.794,00 kuna od čega će se iz fondova ERDF-a, odnosno programa EU sufinancirati iznos od 93,5 posto odnosno 20.286.474,48 kuna.
Razdoblje provedbe ograničeno je na dvije godine i teče od dana potpisa ugovora 29. rujna 2014.
Voditeljica implementacije projekta biti će ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, mr. sc. Vlasta Krklec, kontakt: mhz@mhz.hr.

 

CC-logo      European_UnionStrukturni-i-investicijski-fondovi-logo-big