Društvo “Naša djeca” Klanjec

OSNOVNI PODACI O DRUŠTVU:

Društvo “Naša djeca” Klanjec neprekidno djeluje od 1982. godine.

Predsjednica društva: Vlasta Čižmek

Izvršni odbor:

Mirjana Smičić-Slovenec, tajnica
Vlasta Gorup
Mira Hrbud-Kolar
Ines Kranjčec
Katica Nikolić
Ivančica Horvatin
Željka Kramarić

Nadzorni odbor:Danijel Greblički
Jasna Gmajnički
Ljiljana Kantura

 

Adresa i kontakt:Društvo “Naša djeca” Klanjec
49290 Klanjec
Trg Antuna Mihanovića 16
Tel. 098 198 02 97

 

DJELOVANJE DRUŠTVA “NAŠA DJECA” KLANJEC

Društvo “Naša djeca” Klanjec djeluje kao nevladina, edukativna i humanitarna udruga građana-prijatelja djece koja ima za cilj poticanje i vođenje osmišljenih i slobodno odabranih aktivnosti djece u njihovom slobodnom vremenu, pokretanje akcija za ostvarivanje prava svakog djeteta, pružanje pomoći roditeljima u razvoju i odgoju djece.

POLAZIŠTA DJELOVANJA DRUŠTVA “NAŠA DJECA” KLANJEC

Konvencija Ujedninjenih naroda o pravima djeteta,
dokumenti Europske zajednice o djeci,
Nacionalni program djelovanja za djecu u Hrvatskoj i na toj osnovi neposredne želje i potrebe djece i roditelja
te znanje, iskustvo i mogućnosti dragovoljnog rada članova-aktivista DND-a.

Aktivnosti DND-a temelje se isključivo na volonterskom radu članova, suradnika, prijatelja te se proširuju uz pomoć namjenskih sredstava iz proračuna i  fondova od sponzora i donatora, izvedbom tržišnih programa za djecu i roditelje kao i vlastito priskrbljenim sredstvima od zakonom dopuštenih djelatnosti. 

IZ RADA DRUŠTVA

PREDANA NA KORIŠTENJE DVA DJEČJA IGRALIŠTA U MIHANOVIĆ DOLU

 U četvrtak, 15. srpnja 2010. godine u 19,00 sati simbolično su predana djeci i njihovim roditeljima na korištenje dva dječja igrališta u Mihanović Dolu.
Jedno igralište za djecu predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta u Novodvorskoj ulici (ispred trgovine Trgocentra) opremljeno je dvostrukom njihaljkom, klackalicom, jednom spravom s oprugom (žabica) i toboganom, a u izradi je i pješčanik. Igralište je opremljeno i dvjema klupama za sjedenje kraj kojih je posađeno cvijeće.
Drugo igralište je smješteno u Ulici Antuna Mihanovića ( na slobodnom parkiralištu kraj magazina željezničke stanice), a namijenjeno je djeci višeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a i odraslima kojima će u rekreaciji biti na raspolaganju malonogometno igralište i jedan košarkaški stup. Prostor je pogodan i za igranje badmintona, kao i za manju djecu s biciklima i rolama.
Riječi pozdrava i zahvale svim nazočnima i onima koji su na bilo koji način pomogli da se nakon dužeg vremena realizira ova akcija uputila je Željka Kramarić, članica Izvršnog odbora DND-a, koja je i voditeljica aktivnosti u ogranku DND-a Mihanović Dol.
Riječi podrške i čestitke ovoj akciji, a i drugim aktivnostima koje DND provodi uz potporu i razumijevanje Gradske uprave i Gradskog vijeća, uputio je gradonačelnik Grada Klanjca gospodin Željko Kolar.  Gradonačelnik se kao i uvijek do sada rado odazvao pozivu DND-a i to zajedno sa svojim zamjenikom gospodinom Zlatkom Brlekom.
Druženje je nakon formalnog dijela nastavljeno uz piće i kolače koje su kao  i uvijek vrlo rado za tu priliku ispekle članice Društva.

 

 

eno