KONCERT IZ CIKLUSA HEFERER U KLANJCU

ruj 22, 2012 by

KONCERT IZ CIKLUSA HEFERER U KLANJCU

U okviru ciklusa koncerata Orgulje Heferer – Upoznajmo orguljsku baštinu Krapinsko-zagorske županije u klanječkoj crkvi prošlog su petka, 21. rujan 2012. svojim koncertnim gostovanjem okupljenu publiku oduševili sopranistica Lidija Horvat D

unjko i orguljaš Mario Perestegi.

Zahvaljujući suradnji Krapinsko-zagorske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke koncertne direkcije, Umjetničke radionice Heferer, klanječke župe i Kulturnog centra Klanjec, nakon temeljite i cjelovite obnove te vraćanja instrumentalnog ustroja orgulja iz klanječke župne crkve u izvorno stanje, ljubitelji glazbe mogli su i u klanječkoj crkvi uživati u ovom festivalu koji se u našoj Županiji održava još od 1994. godine.

Za glazbene sladokusce sigurno je bilo posebno radosno iskustvo čuti Lidiju Horvat Dunjko, sopranisticu koja je uspješno kreirala više od trideset velikih opernih uloga u zemlji i inozemstvu i koja surađuje s najvećim pjevačkim imenima današnjice i s najeminentnijim dirigentima i orkestrima.
Na klanječkim orguljama zasvirao je Mario Perestegi koji je studirao u klasi Anđelka Klobučara čijih se koncerata Klanjčani još uvijek rado sjećaju. Do danas je odsvirao preko 300 solističkih koncerata, a svi koji su u petak odvojili svoje vrijeme za ovaj izniman umjetnički događaj u našem gradu ostali su oduševljeni zvukom “svojih” orgulja uz ovog osobitog hrvatskog orguljaša.