IZLOŽBA I KONCERT ZAGORSKIH UMJETNIKA

lip 18, 2013 by

IZLOŽBA I KONCERT ZAGORSKIH UMJETNIKA

U petak, 14. lipnja 2013. u 19 sati u Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu otvorena je izložba akademskog kipara Krešimira Roda.

U prisustvu brojne publike, po prvi put se u Salonu klanječke Galerije AA  predstavio akademski kipar i stručni suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, izvrsni zagorski umjetnik rodom iz Velikog Bukovca kod Mača,  Krešimir Rod.

Izložba koja ostaje otvorena do 14. rujna 2013. premijerno donosi njegov najnoviji ciklus od 22 glave u prirodnoj veličini (21 glava u različitim vrstama drveta te jedna u kamenu), čime se Krešimir Rod predstavlja kao kipar koji kroz klasičnu zanatsku vještinu i stvaralačku strast ostvaruje nepretenciozan, ali likovno i semantički konzistentan kiparski opus, čuli smo na otvorenju od autora izložbe, višeg kustosa Galerije Antuna Augustinčića Davorina Vujčića.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i zamjenica župana Jasna Petek te klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, nakon pozdravne riječi voditelja Galerije Božidara Pejkovića, vrlo efektno izložbu je svojom izvedbom na usnoj harmonici otvorio još jedan vrsni zagorski umjetnik, Tomislav Goluban.

Zahvaljujući suradnji Galerije AA i Kulturnog centra Klanjec, u ugodnoj atmosferi otvorenog prostora Galerije, posjetitelji su uživali u prekrasnoj večeri ispunjenoj blues glazbom. Jednosatni koncert Tomislav Goluban duo (Tomislav Goluban – usna harmonika i vokal i Lovro Šicel, gitara) nikoga nije ostavio ravnodušnim. Bio je to najbolji mogući spoj dvojice Zagoraca u još jednom vrijednom kulturnom događaju u našem gradu.