OTVORENA IZLOŽBA UNIKATNIH CEKERA

ruj 15, 2012 by

OTVORENA IZLOŽBA UNIKATNIH CEKERA

U petak, 14. rujna 2012. u 19,00 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” otvorena je zanimljiva i maštovita izložba pod nazivom “Razigrani cekeri” autorice Alemke Škreblin Kovačić.
Tridesetak izloženih ceke

ra izvrstan su spoj zagorske tradicije, kreativnih zamisli autorice i strpljivosti njezinih ruku. Šarolikost boja, raznolik odabir uglavnom cvjetnih motiva čini ove ljupke predmete u isto vrijeme unikatnim ukrasima za dom ili pak vrlo uporabnim i nosivim u raznim progodama, a svojim velikim interesom to su najbolje pokazale posjetiteljice na odlično posjećenom otvaranju izložbe.
Nakon uvodne riječi Snježane Ricijaš iz Kulturnog centra Klanjec koji je priredio ovu izložbu, posjetitelji su uživali u kratkom programu koji su pripremili autorica i njezini prijatelji. Prekrasnu pjesmu Ceker autorice Nade Jačmenice odlično je intepretirala Gordana Kamenečki, vrlo lijepe ljubavne stihove čitao je Miroslav Lovrenčić, dok je Alemka Škreblin Kovačić uz gitaru otpjevala dvije svima znane balade. Bila je ovo vrlo lijepa večer ispunjena romantičnom atmosferom i ugodnim sjećanjima koje su pobudili “razigrani cekeri” Alemke Škreblin Kovačić.

Ova izložba prodajnog karaktera koju je postavio Vitomir Zamuda, ostaje u Gradskoj knjižnici u Klanjcu otvorena do 21. rujna 2012. i može se razgledati u radno vrijeme knjižnice.