SVEČANOM SJEDNICOM GRADSKOG VIJEĆA OBILJEŽEN DAN GRADA

svi 11, 2010 by

SVEČANOM SJEDNICOM GRADSKOG VIJEĆA OBILJEŽEN DAN GRADA

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Klanjca održanom u četvrtak, 6. svibnja obilježen je ovogodišnji Dan grada Klanjca.
Program je započeo svetom misom u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, a sjednici su se uz gradske vijećnike odazvali i mnogobrojni gosti. Dan grada Klanjca došli su tako čestitati saborski zastupnici Danica Hursa i Milivoj Škvorc, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mučnjak, zamjenica župana KZŽ Sonja Borovčak, predsjednik Županijske skupštine Višeslav Ćuk, načelnici općina Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela, ravnatelji i direktori županijskih i gradskih ustanova i poduzeća, predstavnici udruga.
Nakon pozdravne riječi predsjednika Gradskog vijeća Mirka Lunka, o radu gradske vlasti u proteklih godinu dana, o postignutim rezultatima i planovima i viziji razvoja grada u budućnosti govorio je gradonačelnik Željko Kolar. Između ostalog gradonačelnik je istaknuo kako budućnost Klanjca vidi u razvoju turizma i to kulturnog, zdravstvenog i kongresnog, ali se neće zanemariti ni razvoj poduzetništva te će se iz tog razloga nastaviti radovi na otvaranju poslovne zone Lepoglavec. Govor gradonačelnika na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća donosimo u cijelosti u PDF formatu ispod članka.
Svoje pozdravne riječi uputili su saborski zastupnici Danica Hursa i Milivoj Škvorc, državni tajnik Branko Mučnjak i zamjenica župana Sonja Borovčak.
Uručena su i ovogodišnja priznanja Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Klanjca. Zahvalnice za nesebičan rad i

doprinos u razvoju i unapređenju društvenog života dobili su Katica Kantura za skrb o osobama starije životne dobi, Ivica Poslek za svoje humanitarno djelovanje, Ogranak Matice hrvatske Klanjec za pokrenutu inicijativu uređenja klanječkog spomen groblja i  obilježavanja života i djela p. Marijana Gajšaka, Udruga mladih Moz@k  za razvoj civilnog društva i Tamburaški sastav “Ekipa” za osvojeno prvo mjesto prema glasovima publike na festivalu Pjesmom i tamburom.
Povelju za veliko zalaganje u radu i postignute rezultate u podizanju ugleda i razvitku grada Klanjca ove su godine dobili Zvonko Sever, koji je svojim velikim znanjem i nesebičnim dijeljenjem savjeta ostalim vinarima u velikoj mjeri pridonio podizanju kvaliteta vina u klanječkom vinogorju, te Šahovski klub “Zelenjak” koji je već pedeset godina promotor igranja šaha na ovom području.
Najviše ovogodišnje gradsko priznanje, Plaketa Grada Klanjca za veliki doprinos razvoja grada, uručena je Zdravku Ivekoviću, dugogodišnjem treneru Streljačkog kluba “Predionica” koji postiže izvrsne rezultate na županijskoj i državnoj razini i Mladenu Županiću za njegov dugogodišnji rad na razvoju obrtništva te uspješan dovršetak projekta “Klanječka pelnica”.
U kratkom kulturno-umjetničkom programu nastupili su Dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović” i sopranistica Josipa Lončar.

Govor gradonačelnika na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća

zp8497586rq