DANI GRADA KLANJCA 2011.

tra 30, 2011 by

DANI GRADA KLANJCA 2011.

Grad Klanjec i ove će godine nizom programa proslaviti 4. svibanj, Dan grada i blagdan svog zaštitnika svetog Florijana.
Očekuje nas raznovrstan kulturno-zabavni i sportski program koji će se već tradicionalno pod nazivom DANI GRADA KLANJCA odvijati od 3. do 8. svibnja.

Ovogodišnji program u utorak, 3. svibnja otvara još jedno gostovanje Glumačkog festivala u Krapini. Popularni GFUK  dolazi s komedijom “Lovački rog” u izvedbi Glumačke družine Histrioni. Predstavu možete pogledati u Velikoj dvorani grada Klanjca u 20 sati.

U srijedu, 4. svibnja, na sam Dan grada Klanjca, program započinje u 17 sati svetom misom uz  blagdan sv. Florijana u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije.
Svečani dio programa nastavlja se od 18 sati u Velikoj gradskoj dvorani gdje će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju, dodjelit će se ovogodišnja priznanja Grada Klanjca, a najsvečaniji dio bit će svakako potpisivanje Sporazuma o bratimljenju između Grada Klanjca i poljskog grada Wilamowice s kojim Klanjčani imaju višegodišnju kulturnu suradnju. Ovim Sporazumom ta će se suradnja proširiti i na ostala područja, a Klanjec će ovom prigodom posjetiti gradonačelnik Wilamowica Marian Trela, njegov zamjenik Stanislaw Gawlik te predstavnik kotara Bielsko Biala Andrzej Plonka, a očekuju se i predstavnici veleposlanstva Poljske, kao i našeg veleposlanstva iz Varšave.
Nakon sjednice održat će se prigodni kulturno-umjetnički program te domjenak.

U četvrtak, 5. svibnja tradicionalni je Dječji dan. U 11 sati Grad Klanjec počastit će najmlađe sugrađane kazališnom predstavom “Kako je Potjeh tražio istini”, djeca iz Dječjeg vrtića “Kesten” izaći će sa slikarskim kistovima kako bi slikali svoj grad, a učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića veselit će se na sportskim susretima.

U petak, 6. svibnja program započinje Streljački klub “Predionica” i to organizacijom Otvorenog turnira u streljaštvu u 16 sati.
U Gradskoj knjižnici u 18 sati održat će se predstavljanje Monografije tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije, a u 19 sati u Salonu Galerije Antuna Augustinčića otvara se izložba “Branislav Dešković” uz nastup klape Petrada.

U subotu, 7. svibnja već od 7 sati ujutro ribiči će se okupiti na tradicionalnom Memorijalu ing. Anđelko Petek Pajo kojeg Športsko ribolovno društvo “Sutla” priređuje na Pepinoj grabi u Drašama, a subotnje poslijepodne ove su godine osmislili mladi. Udruge Mozak i Simbioza, pod pokroviteljstvom Savjeta mladih Grada Klanjca, organiziraju turnir u streetballu na školskom igralištu, radionicu Tai chi i izložbe slika mladih autora u parku Galerije Augustinčić. Njihov program u večernjim će se satima nastaviti na školskom igralištu koncertom grupa Pravica i The Ghen.
Također u subotu, u 18 sati Grad Klanjec i Društvo “Naša djeca” otvorit će novouređeno dječje igralište u Goljaku.

Program ovogodišnjih Dana grada Klanjca završava u nedjelju, 8. svibnja. U Lovačkom domu tradicionalni Turnir povodom Dana grada Klanjca organiziraju šahisti  ŠK “Zelenjak”, nakon mise u 11 sati klanječki vatrogsci u svom će domu potpisati Povelju o bratimljenju sa slovenskim kolegama iz PGD-a Radvanje, a Klanjčani će sa svojim gostima Dan grada proslaviti naravno, kao i svake godine, zajedničkim druženjem na Cesargradu. Tradicionalni piknik uz ponudu hrane i pića, domaće kolače, glazbeni program, brojne zabavne igre za djecu i odrasle priređuju HPD “Cesargrad”, Društvo “Naša djeca” i Eko udruga “Japica”.

DOBRO DOŠLI!

PROGRAM DANA GRADA KLANJCA 2011.
 

Leave a Reply