BROJNIM PROGRAMIMA OBILJEŽEN DAN GRADA

svi 12, 2011 by

BROJNIM PROGRAMIMA OBILJEŽEN DAN GRADA

Tjedan u kojem je Grad Klanjec ove godine obilježio Dan grada bio je prepun raznovrsnih sportskih, kulturnih i zabavnih događanja.
Športsko ribolovno društvo “Sutla” organiziralo je u subotu, 7. lipnja 2011. još jedna uspješan tradicionalni Memorijal ing. Anđelko Petek Pajo. Na Pepinoj grabi u Drašama već od 7 sati ujutro okupilo se čak 12 natjecateljskih ekipa iz ribolovnih društava. Ove su godine najuspješniji  bili članovi ŠRD “Šaran” iz Zaprešića, drugo mjesto osvojili su domaćini, dok su treći bili Stubaki.  Pojedinačno po Sektorima pobjednicima su Zdravko Ivanek, Marijan Mlinarić i Dalibor Novoselac.
Dan ranije, Streljački klub “Predionica” bio je domaćin Otvorenog turnira u gađanju zračnom puškom. Najprecizniji su se pokazali predstavnici Udruženja obrtnika.
U nedjelju, 8. svibnja održan je i tradicionalni brzopotezni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Zelenjak”, a među 49 igrača pobijedio je Josip Krklec iz Krapine.
Mladi Klanjčani i njihovi gosti okušali su se u zanimljivom i atraktivnom streetballu, na turniru priređenom u subotu, 7. svibnja na školskom igralištu.
Istoga dana Udruga “Simbioza” u parku Galerije AA predstavila je mlade likovne umjetnike, dok je večer bila rezervirana za alternativnu glazbu.
Društvo “Naša djeca” i Grad Klanjec otvorili su novouređeno dječje igralište u Goljaku i tako razveselili mališane u tom klanječkom naselju.
Na žalost, oblačno, vjetrovito i na kraju i kišovito vrijeme malo je pokvarilo atmosferu na tradicionalnom Pikniku na Cesargradu, druženju Klanjčana i njihovih gostiju kojim svake godine završavaju dani grada Klanjca
Iako piknik nije bio posjećen kao ranijih godina, HPD “Cesargrad” i Društvo “Naša djeca” ponovno su se pokazali dobrim domaćinima pa je i druženje koje je nastavljeno u prostoru planinarskog doma bilo ugodno, zabavno i zanimljivo.

Leave a Reply