PROGRAM NA TRGU "DOBRO JE, KLANJEČKO JE"

svi 6, 2013 by

PROGRAM NA TRGU "DOBRO JE, KLANJEČKO JE"

U okviru ovogodišnjih Dana grada Klanjca po prvi put održana je i manifestacija pod nazivom “Dobro je, klanječko je”.  Na Trgu Antuna Mihanovića Klanjčani i njihovi gosti uživali su u lijepom subotnjem vremenu, a oko njih su se širili zamamni mirisi fiš paprikaša, kotlovine, roštilja, srnećeg gulaša. Uistinu, za svačiji ukus ponešto. Središnji dio subotnjeg programa pripao je ocjenjivanju domaćih kobasa i salama, a svoje odlične suhomesnate proizvode na svojim su štandovima predstavile Mesnice Borošak i Mesna industrija Gorup. Gužva koja je vladala oko njihovih stolova najbolji je svjedok da se posjetiteljima ova degustacija i promocija jako svidjela, a ništa manji interes nije bio niti za štand Udruge vinara “Antun Mihanović”.
Stručni žiri u kojem su bili Žanet Užović, Željko Borošak, Veljko Šoban i Branko Greblički Ventek nakon pažljivog kušanja svih prijavljenih proizvoda odlučio je u kategoriji hobista prvim mjestom nagraditi Viktora Vlahovića iz Gredica i Žarka Broza iz Klanjca, dok je drugo mjesto za domaću trajnu salamu pripalo Josipu Drči

u iz Novih Dvora.
U kategoriji registriranih proizvođača nije bilo pobjednika jer su i Mesnice Borošak i Mesna industrija Gorup za svoje trajne salame dobile iste ocjene i to po četiri petice: za okus, boju, miris i teksturu.
Posebno je atraktivno na trgu bilo vidjeti šarane koji se peku na rašljama. Ovim, za naš kraj neuobičajenim, ribljim specijalitetom Športsko ribolovno društvo “Sutla” oduševilo je posjetitelje. Inače, na manifestaciji “Dobro je, klanječko je” proglašenjem rezultata okončan je i Memorijal ing. Anđelko Petek Pajo koji se od jutarnjih sati odvijao na Pepinoj grabi u Drašama i Pečnikovoj grabi u Razvoru. Ukupnu pobjedu na ovom tradicionalnom ribičkom natjecanju ove je godine odnio domaćin – ŠRD “Sutla” Klanjec, koji se posebnom zahvalnicom zahvalio i svom dugogodišnjem aktivnom članu Milanu Kušaniću.
U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Dječji vrtić “Kesten” i mažoretkinje iz Dubrovčana, a za dobro raspoloženje i ples u kojem su posebno uživali gosti iz Poljske pobrinuo se glazbeni sastav “Prva ljubav”.

zp8497586rq