SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA KLANJCA

svi 7, 2009 by

SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA KLANJCA

Uz blagdan svetog Florijana, zaštitnika grada i naših vatrogasaca, Klanjčani su u ponedjeljak svečanom sjednicom obilježili ovogodišnji Dan grada. Nakon mise koju je u župnoj crkvi predvodio klanječki župnik pater Franjo Jesenović, u kino dvorani Kulturnog centra održana je mala svečanost na kojoj se građanima i okupljenim uzvanicima obratio gradonačelnik Žarko Broz. Bila je to prilika i za kratak rezime o radu i postignutim uspjesima gradske uprave u proteklih godinu dana. Iz govora izdvajamo izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće javne rasvjete. Nova rasvjeta postavljena je u Novim Dvorima, Lepoglavcu, Ledinama, Letovčanu Tomaševečkom, Tomaševcu, Policama i Rakovcu, dok su u Klanjcu, Dolu Klanječkom, Mihanović Dolu, Gredicama i Lučelnici postavljena nova, štedljiva i ekološki prihvatljiva rasvjetna tijela. Uređena je i pristupna cesta prema gradskom groblju, a krajem prošle i početkom ove godine asfaltirano je 13 nerzvrstanih cesta na području grada. Ovog trenutka je u tijeku najveća ovogodišnja investicija u izgradnji komunalne infrastrukture, vrijedna 1.250.000,00 kuna, a riječ je o uređenju i asfaltiranju cesta na području Novih Dvora, Ledina, Dola Klanječkog, Lučelnice, Letovčana Novodovorskog i Letovčana Tomaševečkog te Tomaševca.
Uz brojne socijalne programe, te programe poticaja i subvencioniranja Grad je financirao rad svojih ustanova i brojnih udruga  te pažnju posvetio i obnovi kulturnih spomenika.
Svoje čestitke Klanjcu i njegovim građanima s ove su svečanosti uputili  saborski zastupnik Milivoj Škvorc i županica Sonja Borovčak.
Svečana sjednica povodom Dana grada bila je prilika i da se uruče ovogodišnja gradska priznanja. Zahvalnicu za svoj rad s mladim šahistima dobio je Mate Geljić, a Povelju grada dobili su Marija Pinjatela, dugogodišnja zdravstvena djelatnica u Domu zdravlja, IvanPetrišić, predsjednik Turističke zajednice grada i Dječji vrtić “Kesten” koji obilježava 30 godina svoga djelovanja.
U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su i oduševili goste i uzvanike mališani iz Dječjeg vrtića “Kesten” i učenici klanječke osnovne škole.

Leave a Reply