ZAGORKA U KLANJCU

svi 27, 2010 by

ZAGORKA U KLANJCU

Kulturni centar Klanjec u suradnji s Udrugom “Ženko oko”  priredio je još jedan zanimljiv kulturni program pod nazivom Susret sa Zagorkom.
Posjetitelje koji su srijedu, 26. svibnja 2010. godine u 19:00 sati došli u Gradsku knjižnicu “Antun Mihanović” dočekala je Marija Jurić Zagorka , jedna od najpoznatijih i vjerojatno najpopularnijih hrvatskih spisateljica.  Kroz sat i pol zanimljivog razgovora provela je publiku kroz najzanimljivije trenutke svoga života, s posebnim naglaskom na njezin rad u novinarstvu i borbi za ženska i lj

udska prava. Ovaj interaktivni pristup rado je i sa zadovoljstvom prihvatila publika postavljajući interesantna pitanja, a Klanjčani su se pokazali i kao dobri poznavetelji, ali i ljubitelji Zagorke.
Ovaj glumački performans izvrsno je,  s puno duha i neposrednosti,  izvela predsjednica udruge Žensko oko Dubravka Vidović, a u istraživanjima Zagorkina života na temelju kojih je i nastao program Susret sa Zagorkom  sudjelovala je Slavica Jakobović Fribec koja je za njih dobila i nagradu  Zagrepčanka godine.

zp8497586rq