PRVA NOĆ MUZEJA U KLANJCU

velj 2, 2010 by

PRVA NOĆ MUZEJA U KLANJCU

U klanječkoj Galeriji Antuna Augustinčića dvjestotinjak posjetitelja provelo je u petak, 29. siječnja ugodnu večer uz program pripremljen za prvo klanječko sudjelovanja u kulturnoj akciji Noć muzeja.
Uz videoprojekcije u kojima su se izmjenjivale informacije o deset uspješnih sudjelovanje Galerije u muzejskim edukativnim akcijama  Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja, plesalo se u ritmu deset standardnih i latinoameričkih plesova. Publika je bila oduševljena izvedbama članova Športskog plesnog kluba Habanera iz Krapine. Plesno umijeće plesača, od kojih je dobar dio još u osnovnoškolskim klupama, zamalo je pokolebao posjetitelje Noći muzeja da i sami zaplešu uz izvrsnu glazbu koju je za ovu posebnu večer odabrao voditelj Galerije Božidar Pejković. No, uz p

omoć i potporu članova kluba u klanječkoj se Galeriji plesalo do kasnih večernjih sati. Predasi između plesa bili su ispunjeni video uratkom o nastajanju izložbe Predraga Todorovića Mir-nemir koja je do 12. veljače otvorena u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu, a kojom se umjetnik referira na poznatu Augustinčićevu skulpturu. Posjetitelje je razveselilo i što su u noći muzeja mogli upoznati i autora spomenute izložbe, a posebno ih se dojmila glazba hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, za koju su svi odreda priznali da je nedovoljno poznaju te su bili oduševljeni upravo ovim izborom.
Galerija Antun Augustinčića i Kulturni centar Klanjec, suorganizatori prve klanječke Noći muzeja, pokazali su se dobrim domaćinima, a klanječka se publika još jednom dokazala kao zahvalan sudionik kulturnih događanja.

zp8497586rq