NAJPOSJEĆENIJA NOĆ MUZEJA

sij 31, 2012 by

NAJPOSJEĆENIJA NOĆ MUZEJA

Iza nas je još jedna Noć muzeja koja je i u klanječkoj Galeriji Antuna Augustinčića, baš kao i u cijeloj Hrvatskoj, bila najposjećenija dosada. Tijekom večeri u kojoj je otvorena prva samostalna izložba nadarene i perspektivne studentice kiparstva Maje Šimunović, stalni postav Galerije Augustinčić obogaćen izložbom Tangente razgledalo je više od 250 posjetitelja, što je vrlo lijepi broj za malu klanječku sredinu.
Na otvorenju izložbe biranim riječima o Maji Šimunović i prikazanoj skupturalnoj instalaciji smještenoj u korivštu prve dvorane Galerije govorili su dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Dalibor Jelavić, autoričin profesor Damir Mataušić te voditelj Galerije Božidar Pejković.     
Za svoju skupturalnu instalaciju sama autorica rekla je kako je ispreplitanjem niti od vune prikazala svoj unutarnji nemir i destruktivni pogled na svoju svakodnevicu. Izdvajanjem jedne tangente prikazala je svijest o svome stanju u vidu nade kao pozitivne misli koja nastaje u njoj.
Nakon otvorenja izložbe Tangente, mladi plesači Hrvoje Zgorelec i Dunja Kastelan zaplesali su tango, a tijekom večeri ohrabreni ponešto i odličnom kuhanim vinom, pridružili su im se i posjetitelji, uz odličnu glazbu koju je odabrao Božidar Pejković.
Ovogodišnja Noć muzeja prošla je u opuštenom ozračju i dobroj atmosferi, a Galerija Antuna Augustinčića organizirala ju je i suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu te uz pomoć Kulturnog centra Klanjec.
Voditelj Galerije i autor programa Tango tangente u Noći muzeja Božidar Pejković posebno se zahvaljuje sugrađankama koje su nas u petak navečer počastile svojim finim, domaćim slatkim i slanim kolačima te svima koji su na bilo koji način pomogli uspješnoj realizaciji ove vrijedne kulturne akcije Hrvatskog muzejskog društva i treći put zaredom u našem gradu.