USPJEŠAN SUSRET MLADIH FILATELISTA U KLANJCU

lip 18, 2012 by

USPJEŠAN SUSRET MLADIH FILATELISTA U KLANJCU

Filatelističko društvo “Zaboky” u suradnji s klanječkim Kulturnim centrom, u okviru ovogodišnjih dana Antuna Mihanovića, organiziralo je prošle subote, 16. lipnja 2012. u Klanjcu, vrlo lijep i uspješan susret mladih ljubitelja filatelije.

FISUMLA 2012.
ponudila je vrlo zanimljivu i edukativnu filatelističku izložbu na kojoj su u čak tridesetak izložbenih vitrina izložene poštanske marke i žigovi. Autori izložaka su mladi filatelisti,   
Na otvorenju izložbe nadahnutim programom o  autoru hrvatske himne predstavili su se učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića iz Klanjca, a okupljene sudionike i posjetitelje Susreta pozdravili su Snježana Ricijaš, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, tajnik FD “Zaboky” Ivan Drašković i Ivan Komar, ispred članova Likovne sekcije “Josip Kaltnecker” iz Zaboka čija je izložba radova  pod nazivom Lijepa naša domovino… otvorena kao popratni likovni program. Dvadesetak svojih ulja na platnu, akrilika i akvarela izložili su Željko Breka, Drago Cvijetić, Ljubica Čačko, Ivan Komar, Mladen Kužnar, Danica Posavec, Radmilo Mihajlović i Viktorija Žagmešter.

Nakon razgledavanja izložbe uz stručno vodstvo, zanimljivo predavanje s vrlo intrigantnim podacima održao je predsjednik FD “Zaboky” Željko Stefanović. Predavanje će zasigurno biti motivirajuće i inspirativno za mlade sudionike pa vjerujemo da će i se i dogodine pojaviti an Susretima s novim izlošcima.
Mladi filatelisti natjecali su se u zadanoj kategoriji, a tema je bila nacionalna himna. Nakon prezentacije pripremljenih izložaka, ocjenjivački sud odlučio je prvo mjesto dodijeliti Udruzi Angeljeki za izložak o makedonskoj himni, dok su drugo mjesto podijelili učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko i Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog za prezentaciju Lijepe naše kroz poštanske marke. 
Tijekom dana, koji je prošao u uvrlo godnoj i opuštenoj atmosferi u kojoj su se razmjenjivala iskustva i znanja o filateliji. mlade filateliste posjetili su i predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza Mladen Vilfan i tajnik Tihomir Bilandžić.

Mladi sudionici Susreta sa svojim mentorima  razgledali su  i kulturno-povijesne znamenitosti Klanjca, a u prostoru Galerije Antuna Augustinčića podijeljena su i priznanja najuspješnijima.