PROLJETNE RADIONICE

tra 5, 2011 by

PROLJETNE RADIONICE

Društvo Naša Djeca Klanjec organizira Proljetne radionice.

 

Do sada je održano nekoliko radionica u Gradskoj knjižnici na temu proljeća.

 U prvoj radionici naziva „Lišće na vjetru“ djeca su se upoznala sa radom u glinamolu.

Razni oblici listića oblikovani u glinamolu, reljefno obrađeni i oslikani proljetnim bojama.

Djeca su oduševljeno izradila mnoštvo raznih listića i na taj način obilježili početak proljeća i buđenja prirode. Radionicu je vodila Maja Vukina Bogović.

 

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige organizirane su dvije radionice.

 Na tim radionicama izrađivale su se slikovnice i 3D slike. Nakon kratke priče koju je pročitala Jasna Pogačić (teta iz Dječjeg vrtića „ Kesten“) djeca su krenula u osmišljavanje teksta, a nakon toga i oslikavanje svoje prve slikovnice. Na susjednom stolu odvijala se i druga radionica pod vodstvom Maje Vukina Bogović na kojoj su se izrađivale 3D slike s temom proljeća i prirode.

 

Djeca koja nisu bila na dosadašnjim proljetnim radionicama mogu se priključiti na sljedećoj radionici u POŠ Antun Mihanović u Lučelnici koja će se održati u subotu 9. travnja 2011. godine u 9, 00 sati, a voditeljica radionice je Mira Petek. Tema radionice je Dan planeta Zemlje.

 

Posljednja radionica iz ovog ciklusa održati će se 16. travnja 2011. godine u Gradskoj knjižnici s početkom u 9, 00 sati. Tema radionice je Eko-kviz u suradnji s Ekološkom udrugom „Japica“, a nakon kviza bit će postavljena i mala izložba radova koji su nastali u ovih nekoliko radionica te će se djeca i suradnici  zasladiti malim domjenkom.

Leave a Reply