ODLIČNO POLUFINALE FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

svi 13, 2011 by

ODLIČNO POLUFINALE FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

Prošlog su vikenda u Klanjcu održane dvije polufinalne večeri 1. dječjeg festivala  popularne glazbe “RASPJEVANO SUNCE”.
Čak 25 malih pjevača, unatoč vrlo primjetnoj tremi,  skupilo je hrabrosti, stalo na pozornicu, uzelo mikrofon u ruke i na najbolji mogući način izvelo odabranu skladbu. Odabir je bio uglavnom očekivan, a riječ je o popularnim hitovima njihovih omiljenih, uglavnom domaćih izvođača. Već tijekom  izvedbe  prve pjesme publika je glasnim odobravanjem dala svoj puni doprinos raspjevanom festivalu, a tako je ostalo sve do kraja. Bilo je veselo, razdragano, a vrlo je lijepo bilo vidjeti sudionike polufinala kako bodre i navijaju jedni za druge.

Nakon prve polufinalne večeri, odlukom stručnog žirija u kojem su bili Doris Teur, Branko Greblički Ventek i Maja Vukina Bogović u finale se plasirala Tamara Balja, koja je odličnom izvedbom pjesme Leti do snova Jelene Radan apsolutna pobjednica prvog polufinala jer je osvojila i najveći broj glasova pubike. Kao drugoplasirani odlukom stručnog žirija u finalu će zapjevati i Matija Kanceljak te Iva Jambrešić kao treća, a prema odabiru publike u petak svoje su mjesto u finalnoj večeri osigurali Ivona Drobac, Sara Pleško i Marin Horvat.
Nakon jednako uspješnog drugog polufinala, održanog u subotu, kojeg su u stručnom žiriju pratili Milan Kladnički, Igor Kralj, prof., i Mirjana Smičić Slovenec pridružili su im se Katarina Lončar, oduševivši i žiri i publiku izvedbom skladbe Hero Mariah Carey, Antonio Pernjek i Kaja Javorić. Najviše glasova publike, uz Katarinu Lončar, u drugoj polufinalnoj večeri osvojili su Stela Pleško, Dora Novosel i Karlo Premužak.
U petak su u vrijeme prebrojavanja glasova svojim nastupom lijepu festivalsku atmosferu upotpunili Branko Greblički Ventek i Doris Teur, a u subotu plesači iz Sportskog plesnog kluba “Habanera”.
Finalna večer održat će se u subotu, 21. svibnja 2011. u Velikoj dvorani grada Klanjca u 20 sati.
Očekuje nas ponovno 12 odličnih izvedbi polufinalnih pobjednika. Pratit će ih stručni žiri u kojem će biti jedna od ponajboljih hrvatskih pjevačica Jelena Radan, ovogodišnja pobjednica showa “Zvijezde pjevaju” , glumica Marija Borić te ispred Društva “Naša djeca” Klanjec Katica Nikolić.
Ulaznica i za finale iznosi simboličnih 10,00 kuna, a ujedno je i glasački listić. Za finale moći će se kupiti maksimalno dvije ulaznice po osobi.
Ovaj lijepi glazbeni događaj omogućili su Grad Klanjec kao generalni pokrovitelj te susrtljivi sponzori: Bistro Broz, Allianz, Vulco-Keko, Ritam-glazbeno plesni studio – Dubravka i Alen Jelušić, Gorup d.o.o., Mediteran rent do.o.o, Predionica Klanjec, Igor Siročić, Mesnice Mraz, Veronika, Trgocentar, Goran Blažinčić, Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec, Kulturni centar Klanjec, Terme Tuhelj, Knjižara i papirnica Slovenec, PZ Tuhelj, Grafo tisak-Robert Deak, Tomislav Šoban-rasvjeta i obrt za poduzetničko i poslovno savjetovanje vl. J.osipa Šobana.
Odličan posao u organizaciji festivala odradili su volonteri iz Društva “Naša djeca” Klanjec, a svojim pozitivnim reakcijama to su najbolje pokazali i mali sudionici, ali i oduševljena publika.
Iz tog razloga nemojte propustiti prvo finale 1. dječjeg festivala “Raspjevano sunce”. Dođite, uživajte u odličnom pjevanju i dajte svoju podršku našim malim pjevačima.

Leave a Reply