DJEČJI TJEDAN S KREATIVNIM RADIONICAMA ZA NAJMLAĐE

ruj 16, 2010 by

Uz ovodišnji Dječji tjedan koji se obilježava od 4. do 10. listopada Društvo “Naša djeca” Klanjec priprema niz zanimljivih aktivnosti.
Tako će se u organizaciji Društva djeca školske i vrtićke dobi susresti s klanječkim gradonačelnikom. Željko Kolar posjetit će klanječku školu i vrtić kako bi mu djeca mogla postaviti baš svako pitanje koje ih zanima, a od starijih se svakako očekuju i nove ideje o tome što im u gradu nedostaje i što bi željeli imati.

Kako Dječji tjedan prethodi tradicionalnoj klanječkoj manifestaciji “Zahvala jeseni” , kroz četiri subote organizirat će se na dječjem odjelu Gradske knjižnice kreativne radionice na kojima će djeca izrađivati raznovrsne ukrasne predmete te ih izložiti i prodavati na svom štandu u okviru manifestacije.
Prva takva radionica i to pod vodstvom Mirjane Smičić Slovenec već je održana prošle subote, a radili su se ukrasi od papira, gipsa i tijesta.
U subotu, 18. rujna u 11:00 sati održat će se radionica na kojoj će se uz Vlastu Čižmek djeca upoznati s tehnikom ukrašavanja salvetama. Potrebno je donijeti različite uzorke salveta te predmete koji se žele ukrašavati (glinene teglice, jednobojne tanjuriće, šalice, komadiće šperploče i slično.

Subota, 25. rujna u 11:00 sati rezervirana je slikanje u raznim likovnim tehnikama i izradu okvira za slike. Voditeljica ove radionice bit će Maja Vukina Bogović.
I na kraju, u subotu 2. listopada u 11:00 sati u likovnoj radionici radit će se s bojama za staklo pa je potrebno donijeti prozirne bočice i manje staklenke za zimnicu. Uz to dovršit će se predmeti od gipsa i tijesta s prve radionice kako bi sve bilo spremno za “Zahvalu jeseni”.
Društvo “Naša djeca” poziva sve klanječke mališane da subotnje prijepodne provedu na radionicama u Gradskoj knjižnici. Naučit će nešto novo, ali i ugodno se družiti i zabaviti. Svi su dobrodošli!

U slučaju bilo kakvih promjena u terminima pojedinih radionica bit ćete obavješteni na našim stranicama.

zp8497586rq