POVIJESNA SUBOTA NA "ZAHVALI JESENI"

lis 6, 2010 by

POVIJESNA SUBOTA NA "ZAHVALI JESENI"

Subotnji program na jubilarnoj, desetoj “Zahvali jeseni u Klanjcu” počinje u 16:00 sati kad će se na pozornici na Trgu Antuna Mihanovića ponovno naći grof i grofica Erdödy sa svojom pratnjom. Najveću klanječku turističku manifestaciju nakon dolaska kostimirane povorke sudionika ovogodišnjeg programa “Erdödyjevi u trgovištu Klanjec” otvorit će župan Krapinko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić, a posjetitelje će pozdraviti i pomoćnica direktora Hrvatske turističke zajednice Gordana Borojević te naravno klanječki gradonačelnik Željko Kolar.
U bogatom poslijepodnevnom programu moći ćete vidjeti renesensne plesove u izvedbi lijepi dama iz Udruge grofovija Konjski, vitešku borbu za ruku dame Družbe vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice. Sa svojom legendom dolazi nam ove godine i sama Crna kraljica, a bit će to sigurno dobar uvod u igru za najmlađe koji će i ove godine u potragu za njezinim blagom. Sigurni smo da će vas ponovno oduševiti i ostaviti bez daha Artistika, skupina vrhunskih artista, žonglera i zabavljača sa svojom Odom ludosti, a njihove vatrene atrakcije vidjet ćemo kad na Klanjec u subotu padne mrak. Posjetitelji će se moći okušati u i streličarstvu, a domaćini cijelog ovog povijesnog programa plesači su sekcije za dvorske plesove KUD-a “Antun Mihanović”. Kroz program će nas i ovaj put voditi Adam Končić.

Na trgu, uz starog pekara i sladoledara, na tradicijskom sajmu predstavit će se svojim zanatskim umijećima, proizvodima i rukotvorinama Sanja Kovačićek, Dragica Gajšak, Ina Kranječc, Nevenka Tkalčević, Antun Penezić, OPG Korade, lončar Božo Androić, obitelj Zamuda, OPG Lunko, OPG  Jambrešić, vinar  Zvonko Lovrek, Dječji vrtić “Kesten”, Udruga “Oroslavski vez”, Natur Art, Ana Juroš, Udruga grofovija Konjski, Vrtlarija Čuček, Društvo “Naša djeca” Klanjec, Grupa za potporu dojilja, Ana Čižmek, Barbara i Franjo Mišak, obitelj Kunić, Pčelarsko društvo “Kvirin broz”, Art Nova, Bobo trgovina, OPG Lamot, Obiteljski podrum Petrišić, Bačvarska radnja Petek, Gabrijela Lončar, Trgovina Županić, OPG Žugec, Irena Horvatović i Osnovna škola Antuna Mihanovića.   
Osim odlične ponude na tradicijskom sajmu, na trgu se može očekivati i jednako tako odlična ugostiteljska ponuda, a negdje oko 19 sati počet će i veliki koncert grupe BARUNI.
Želimo vam dobru zabavu.

zp8497586rq

Related Posts

Share This