ZAHVALA JESENI U KLANJCU 2010.

ruj 14, 2010 by

ZAHVALA JESENI U KLANJCU 2010.

zahvala-jeseni1-679-x-13581

Najavljujemo najveću kulturno-turističku manifestaciju u našem gradu!Grad Klanjec i Turistička zajednica grada i ove godine pripremaju brojne atraktivne sadržaje.

 

Otvorit će se dvije izložbe, klanječkoj publici predstavit će se izložbom fotografija” Klanječke vedute” kustos naše Galerije Davorin Vujčić.
Subotnja događanja će nas od 16:oo sati vratiti u bogatu klanječku i zagorsku povijest. Klanječki trg preplavit će kostimirani šetači, a očekuju nas i viteške borbe, streličarstvo, zabavni scenski prkazi, žongleri, dvorske lude, povijesni plesovi…Kao i prošlih godina kroz subotnji program vodit će nas Adam Končić.
Na sajmu starih zanata i naših domaćih, autohtonih proizvoda očekujemo još veći broj izlagača i još bogatiju ponudu. Za dobro raspoloženje pobrinut će se klanječki ugostitelji koji za posjetitelje pripremaju fine sajmene delicije. Subotnja večer rezervirana je za koncert popularnih BARUNA s kojima ćemo raspjevani i rasplesani ući u nedjelju.
A u nedjelju nakon mise zahvalnice u 11:00 sati, okupit ćemo se ponovno od 14:00 sati kada na Trgu uz klanječki sajam započinje kulturno-umjetnički program koji će tradicionalno najaviti puhači. U goste nam dolaze mažoretkinje, folklorni ansambli, a u cijelom programu nećemo zaboraviti ni najmlađe. Uz nastup na pozornici u nedjelju, bit će tu i zabavnih igara, ali i vrtuljak.
Od 17:00 sati još jednom uživo iz  Klanjcu kreće program Radija Kaj “DOMAČE POPEVKE I TANCI”  s brojnim domaćim izvođačima i Ivanom Bencom i Gordanom Tepuš kao voditeljima.
Medijski pokrovitelj manifestacije već tradicionalno je RADIO KAJ.
Odlučite li posjetiti Klanjec tih dana, moći ćete tijekom cijele subote i nedjelje razgledati i klanječke kulturne znamenitosti te uživati u novouređenom prostoru klanječke vinoteke i kušaonice vina.
Turistička zajednica grada u ponudi ima i jednodnevni izlet za organizirane grupe, a pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na našem tradicijskom sajmu da se jave Turističkoj zajednici grada Klanjca.
Novost je ove godine i nova regulacija prometa s obzirom da će Trg Antuna Mihanovića biti zatvoren za promet,
o čemu ćemo vas na vrijeme  obavještavati putem naše stranice i medija.

Tradicionalna deseta “ZAHVALA JESENI U KLANJCU”  očekuje vas od 8. – 10. listopada 2010. na Trgu Antuna Mihanovića.

 Koristimo ovu priliku da one koje planiraju posjetiti našu manifestaciju upoznamo i s TRGOVIŠNIM PRAVICAMA ZA DOPUTUJUČE te upozoravamo da kod gradskog notara trebaju zatražiti DOPUŠČENJE za zaderžavanje i trgovanje:

Z ovim listom moreš iti i pohoditi se klanječke vulice i trg,
a cirkvu, štacune i birtije ak su otprte:

Jesti i piti kupi si sam, se pošteno plati,
da te nebu sram:

Vina v sebe smiješ dosta hliti,
al vodu nemoj z zdenca piti;
niti posle za volan iti.

Tancati moreš do mile vole,
ali pazi da te noge ne zabole.

Za počivanje pogledi štande,
program, izložbe i muzeje,
tak da doživiš kompletno veselje.
(V. Čižmek)

Ak ti se v Klancu dopalo se to;
Obvezno dojdi i drugo leto.

Informacije:
Turistička zjednica grada Klanjca
Klanjec, Trg A. Mihanovića 2
tel. 049 551 002, 550 235, 500 817
fax. 049 550 807
mob. 098 460 247
e-mail: kulturni.centar.klanjec@kr.t-com.hr

Vjerujemo da se vidimo u Klanjcu na desetoj ZAHVALI JESENI!
S radošću i našom klanječkom srdačnošću čekamo vas na Trgu Antuna Mihanovića!

Kompletan program možete preuzeti u PDF formatu.

Zahvala jeseni u Klanjcu 2010.-letak

zp8497586rq
zp8497586rq