Čestitka gradonačelnika uz Svjetski dan učitelja

lis 5, 2020 by

Čestitka gradonačelnika uz Svjetski dan učitelja

Poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, nastavnice i nastavnici!

Generacije klanječke djece u našoj su školi stekle ne samo svoja prva znanja već i radne navike te poznanstva i prijateljstva koja ostaju za cijeli život. Siguran sam da nije slučajno da su gotovo svi oni Klanjčani koje danas nazivamo značajnim i znamenitim, čije godišnjice s ponosom obilježavamo i čijim se radom i djelovanjem ponosimo, bili učitelji.

Učiteljski poziv oduvijek je bio posebno cijenjen u našem gradu jer bez vašeg zalaganja, entuzijazma i ljubavi uložene u rad u školi, ali i za dobrobit Klanjca, bili bismo kao sredina siromašniji za većinu događaja koji su obilježili našu bogatu povijest. Iz klanječke škole izašli su ne samo pojedinci koji su kasnije ostvarili svjetski priznate karijere u različitim područjima ljudske djelatnosti već i sve važne inicijative koje su oplemenile kulturni i društveni život grada. Našim učiteljicama i učiteljima njihovo zvanje nije samo posao već poziv koji žive s punim srcem i velikom odgovornošću te znaju odgovoriti na svaki izazov pa tako i na ovaj s epidemijom koronavirusa.

Uz Svjetski dan učitelja upućujem čestitku svim učiteljicama i učiteljima, profesoricama i profesorima Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec uz želju da svojim predanim radom stvaraju i dalje odlično obrazovane i sretne generacije klanječkih učenika. 

Gradonačelnik
Zaltko Brlek