POTPISIVANJE UGOVORA O NOVČANIM POMOĆIMA U ŠKOLOVANJU

pro 6, 2010 by

POTPISIVANJE UGOVORA O NOVČANIM POMOĆIMA U ŠKOLOVANJU

U subotu, 4. prosinca 2010. godine u maloj dvorani Grada Klanjca gradonačelnik Željko Kolar potpisao je ugovore s učenicima i studentima s područja Grada Klanjca kojima je odobrena financijska pomoć u školovanju za ovu školsku, odnosno akademsku godinu iz proračuna Grada Klanjca.
Nakon provedenog natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći i odluke Povjerenstva financijsku pomoć dobilo je osam učenika srednjih škola na temelju kriterija socijalnog statusa njihove obitelji te dva učenika prema kriteriju postignutog uspjeha u dosadašnjem školovanju.
Prema prvom kriteriju pomoć  u iznosu od 250,00 kuna tijekom šk. god. 2010./11. dobivat će Marija Vlahović, Matija Skrbeta, Antonio Žitnik, Mihael Babić, Tamara Zebolc, Igor Stanković, Lucija Drčić i Matija Sraga, a prema postignutom upjehu isti iznos Anita Pongrac i Zvonimir Babić.
Iznos od 550, 00 kuna prema kriteriju socijalnog statusa odobren je studentima Marku Antoliću, Nikolini Turk, Nikolini Žigman i Petri Ban, a prema dosadašnjem uspjehu u studiranju Dijani Zebolc i Mateji Vlahović.

Prema Pravilniku o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći u slučaju da se pomoć dodjeljuje učenicima i studentima iz iste obitelji, odobreni iznos se umanjuje za 25%.
Potpisivanju ugovora u subotu s jednim od svojih roditelja prisustvovali su gotovo svi srednjoškolci i studenti, a uz gradonačelnika i njegov zamjenik Zlatko Brlek.
Bilo je to prvo na ovakav način organizirano potpisivanje ugovora o učeničkim i studenskim pomoćima u Gradu Klanjcu, a ujedno i prilika gradonačelniku i njegovim suradnicima za susret s mladim Klanjčanima na kojem je, između ostalog,  istaknuto kako je cijeli postupak dodjele proveden u skladu s Pravilnikom Gradskog vijeća, a riječ je o jednom od programa kojim se sredstvima gradskog proračuna pokušava olakšati školovanje naših mladih sugrađana.

zp8497586rq