PODIGNUTA ZELENA ZASTAVA

lip 21, 2010 by

PODIGNUTA ZELENA ZASTAVA

Učenici i učitelji osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec na najbolji su mogući način završili ovu školsku godinu. U prisustvu mnogobrojnih gostiju i uzvanika, a između ostalog i zamjenice župana KZŽ Sonje Borovčak, predsjednika Udruge Lijepa naša i Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš doc. dr. sc Ante Kutle, klanječkog gradonačelnika Željka Kolara i njegova zamjenika Zlatka Brleka, ravnatelja škola iz Pišeca i Bistrice ob Sotli, podigli su na jarbol ispred školske zgrade Zelenu zastavu. Potvrda je to uspješnog i vrlo predanog sudjelovanja u Međunarodnom programu eko škola.

Program je u četvrtak, 17. lipnja 2010. započeo školskom priredbom u velikoj gradskoj dvorani. Na pozornici su se izmjenjivali brojni vrlo kreativni i uspješni nastupi klanječkih učenika. Od malih lutkara, glumaca, nagrađenih mladih pjesnika i novinara do plesača, svirača i pjevača. Pod budnim vodstvom svojih učitelja i ove su se godine klanječki osnovci predstavili odličnim i zanimljivim programom.
Na priredbi su im se obratili i predsjednik  Udruge Lijepa naša Ante Kutle, gradonačelnik Željko Kolar i zamjenica župana Sonja Borovčak, poželjevši učenicima jednako uspješan nastavak aktivnosti na zaštiti okoliša, a ujedno su obećali i svoju potporu.
Zelenu zastavu na jarbol je podignuo Jurica Golemac, bivši učenik klanječke škole, s vrlo uspješnom košarkom karijerom  Hrvatskoj i inozemstvu. Zastavu je blagoslovio župnik Franjo Jesenović, a cijeli je događaj završio domjenkom u Klanječkoj pelnici.

zp8497586rq