ODRŽANI PETI PROLJETNI SUSRETI U KLANJCU

tra 15, 2013 by

ODRŽANI PETI PROLJETNI SUSRETI U KLANJCU

Grad Klanjec i ove je godine bio domaćin Hrvatskom društvu za balneoklimatologiju Hrvatskog liječničkog zbora i uspješni organizator Petih proljetnih susreta u Klanjcu, dvodnevnog stručno-znanstvenog skupa o zdravstvenom turizmu koji je održan 12. i 13. travnja.
Tradicionalne Susrete otvorila je pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović, a eminentne hrvatske stručnjake iz područja medicine, prirodoslovnih znanosti, turizma i kulture pozdravili su i županica Sonja Borovčak te domaćin, klanječki gradonačelnik Željko Kolar. Među slušateljima našli su se i zamjenik gradonačelnika Zlatko Brlek te predstavnici zdravstvenih i drugih ustanova i institucija. Tvrtka partner bile su i ove godine Terme Tuhelj.
Tijekom dva dana trajanja simpozija pod stručnim vodstvom prim. Gorana Ivaniševića sudionici su svojim stručnim radovima prezentirali nove spoznaje, nastojeći svojim izlaganjima doprinijeti daljnjoj afirmaciji kontinentalne ponude zdravstvenog turizma te su kompetentno progovorili i o važnosti povezivanja zdravstvenog turizma s bogatom hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom.
Skup je bodovala Hrvatska liječnička komora, a simpozij je, kao i uvijek dosada, bio otvoren za građanstvo koje se rado odazvalo i s velikim interesom pratilo sva predavanja, njih osamnaest kroz dva dana njegova održavanja.
Zahvaljujući Gradu Klanjcu stručni radovi izloženi na Skupu objavljeni su u Zborniku radova. Sudionici simpozija imali su priliku posjetiti manifestaciju “Babičini kolači”, razgledati hotel Well**** u Termama Tuhelj, a domaćini su priredili i zanimljiv kulturni program u petak navečer iznenadivši sudionike skupa koncertom “Nezaboravne melodije” u izvedbi tenora Božidara Brajkovića, člana Opere HNK u Zagrebu, uz klavirsku pratnju Ivana Pernickog.
Udruga “Korak po korak do zdravlja” sa svojim se vrijednim članicama i ovog puta uspješno predstavila štandom sa zanimljivim proizvodima, a glavna im je tema ove godine bio stres ( u skladu s temom predavanja predsjednice Udruge dr. Jasne Gmajnički).
Suorganizatori Susreta uz Grad Klanjec bili su Kulturni centar Klanjec, Ekološka udruga “Japica” Klanjec i Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec.
Organizatori se na uspješno organiziranom skupu zahvaljuju i članovima Organizacijskog odbora – Jasni Gmajnički, Brankici Greblički, Ljerki Narančik Gurović, Tanji Ivek, Miri Hrbud Kolar, Ivanu Zamudi, Mladenu Županiću i Snježani Ricijaš i stručnom voditelju Goranu Ivaniševiću.