PETI PROLJETNI SUSRETI U KLANJCU

tra 8, 2013 by

U organizaciji Hrvatskog lječničkog zbora – Hrvatskoga društva za belneoklimatologiju i prirodne ljekovite činitelje i Grada Klanjca održat će se tradicionalni stručno-znanstveni skup Peti proljetni susreti u Klanjcu “„Zdravlje, lječilišta i priroda”.
Dvodnevni simpozij održat će se 12. i 13. travnja 2013. u dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu, a i ove godine će okupiti niz eminentnih stručnjaka iz područja medicine, različitih prirodoslovnih znanosti, turizma i kulture koji će svojim izlaganjima i stručnim radovima prezentirati nove spoznaje, nastojeći doprinijeti daljnjoj afirmaciji mogućnosti kontinentalne ponude zdravstvenog turizma, progovoriti o razlikama između zdravstvenog i medicinskog turizma te lječilišne medicine i bolničkog liječenja. Bit će naravno riječi i o povezanosti zdravstvenog turizma s bogatom hrvatskom kulturnom baštinom te o pozicioniranju zdravstvenog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju.

Skup će u petak, 12. travnja u 16,00 sati otvoriti pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović, a očekuje se da će otvaranju skupa prisustvovati i ravnatelji i zdravstveni djelatnici iz zdravstvenih ustanova u našoj županiji, kao i brojni zainteresirani slušatelji.
Tvrtka partner i ove godine su Terme Tuhelj.
Skup i ove godine boduje Hrvatska liječnička komora. Kotizacija iznosi 300, 00 kuna za liječnike, za medicinske sestre i fizioterapute 150,00 kuna, a umirovljenici su oslobođeni plaćanja kotizacije.
Simpozij je naravno otvoren za građanstvo i slobodan je ulaz na sva predavanja, njih dvadesetak kroz dva dana njegova održavanja.
Zahvaljujući Gradu Klanjcu i ove će se godine stručni radovi izloženi na Skupu objaviti u Zborniku radova.
Sudionici simpozija imat će priliku razgledati Klanjec, posjetiti novi hotel Well*** u Termama Tuhelj, tradicionalnu manifestaciju «Babičini kolači, a domaćini priređuju i zanimljiv kulturni program za petak navečer kada će koncert održati tenor Božidar Brajković.
Suorganizatori Susreta su Kulturni centar Klanjec, Ekološka udruga “Japica” Klanjec i Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod predsjednice Organizacijskog odbora Snježane Ricijaš, tel. 049 551 002, 049 550 235,  098 460 247, e-mail: kulturni.centar.klanjec@kr.t-com.hr ili stručnog voditelja prim. dr. Gorana Ivaniševića, e-mail: g_ivanisevic@hotmail.com.

Peti proljetni susreti u Klanjcu program
Dodatni sadržaji uz Proljetne susrete