MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U KLANJCU

svi 18, 2009 by

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U KLANJCU

Galerija Antuna Augustinčića, Kulturni centar Klanjec i Turistička zajednica grada Klanjca obilježili su u ponedjeljak, 18. svibnja 2009. Međunarodni dan muzeja.
Uz ovogodišnju temu
Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva [U]okvir[i]  predstavljen je poster U]okvir[i] za 5!  Autor postera je Božidar Pejković, voditelj Galerije Antuna Augustinčića, a predstavlja ujedno i program sudjelovanja Galerije u 14. muzejskoj edukativnoj akciji i nagradnoj igri [U]okvir[i] te kojim Galerija sudjeluje u 3. putujućoj izložbi postera [U]okvir[i] 5 .
Temeljem anketnog upitnika kojeg su kroz proteklih mjesec dana ispunjavali posjetitelji Galerije različite dobi došlo se do pet Augustinčićevih skulptura koje su se posjetitelje najviše dojmile, a po izboru svih skupina (djece, mladih, odraslih, umirovljenika) za “čistu im je peticu” Augustinčićev spomenik “Mir”.
Uz Međunarodni dan muzeja gosti Galerije i Turističke zajednice grada bili su učenici 3. razreda Osnovne škole iz Desinića. Uz vodstvo Sanje Broz, upoznali su postav Augustinčićeve galerije, ali i s velikim oduševljenjem odabrali svojih pet najdražih skulptura.
Nakon Galerije, krenuli su i u šetnju s groficom Erdödy (kostimirano vodstvo Snježane Ricijaš) po Klanjcu kako bi upoznali 5 odabranih kulturnoturističkih lokacija koje su u okviru ovogodišnje
teme Međunarodnog savjeta muzeja Muzeji i turizam, Kulturni centar Klanjec i Turistička zajednica grada odabrali kao top 5 u Klanjcu.
Na posteru Klanjec za pet!  predstavljeni su Franjevački samostan i župna crkva, sarkofazi obitelji Erdödy, Galerija Antuna Augustinčića, Trg Antuna Mihanovića i Spomen groblje.

Related Posts

Share This

Leave a Reply