MALA BRONCA IZ LJEVAONICE UJEVIĆ

lis 5, 2010 by

 

MALA BRONCA IZ LJEVAONICE UJEVIĆ, Salon Galerije Antuna Augustinčića,     8. listopada – 8. studenoga 2010. 

  

U Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak 8. listopada 2010. godine u 18.30 sati, otvara se izložba MALA BRONCA IZ LJEVAONICE UJEVIĆ, na kojoj izlaže osmero studenata kiparstva zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, iz klase red. prof. Slavomira Drinkovića: Marijn Abelman, Leonardo Dokša, Domagoj Gračan, Margareta Lekić, Sara Pavičić, Petar Popijač, Ruben Faget Špišić i Zoran Vukosavljević.

 

Izložba uključuje 20 radova nastalih u okviru druge po redu radionice bronce koja je održana u veljači ove godine u suradnji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Ljevaonice umjetnina Ujević.

 

Ovom izložbom smisleno najavljujemo dugoročnu suradnju koju smo otpočeli s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, suradnju kojom želimo promovirati mlade umjetnike (sukladno karakteru naše Galerije prvenstveno kipare) i time ih podupirati u daljnjem radu.

 

Nadamo se da će, jednako kao što je radionica bronce u Ljevaonici umjetnina Ujević pridonijela umjetničkom razvoju mladih kipara, ova izložba u Salonu Galerije Antuna Augustinčića pridonijeti njihovoj afirmaciji.

 

Izložba traje do 8. studenoga 2010. godine.

 

                                                                                   Voditelj GAA:
                                                                                   Božidar Pejković, viši kustos

HTTP://REFINANCEHOMEMORTGAGEE.COM

pozivnica za izložbu

 

zp8497586rq
zp8497586rq