KUD "ANTUN MIHANOVIĆ" I DELEGACIJA GRADA PUTUJU U POLJSKU

tra 24, 2010 by

Od 1. – 3. svibnja Kulturno-umjetničko društvo “Antun Mihanović” nastupit će na međunarodnom festivalu “WILAMOWSKIE SMIERGUSTY”  u poljskom gradu Wilamowice. Ove će godine festival okupiti grupe iz Poljske, Mađarske, Slovačke, Češke i Rumunjske. KUD “Antun Mihanović” po drugi će se put predstaviti poljskoj publici svojom folklornom baštinom, tamburaškom glazbom i uvijek atraktivnim dvorskim plesovima. Na gostovanje odlazi 36 izvođača, a pridružit će im se i delegacija grada i to  najjačem sastavu s gradonačelnikom Željkom Kolarom i predsjed

nikom Gradskog vijeća Mirkom Lunkom. Uz već uspostavljenu kulturnu suradnju i razmjenu, na festivalu će se Klanjčani predstaviti i turističkom prezentacijom i to pod nazivom “Zagorje-Hrvatska kakvu ne poznajete”. Na štandovima s promidžbenim materijalima i gastronomskom ponudom promovirat će se Hrvatsko zagorje kao destinacija koju Poljaci ne bi trebali zaobići na svom putu prema našem moru.
Gostovanje gradske delegacije u Wilamowicama bit će prilika i za uspostavljanje novih, prijateljskih odnosa te suradnje i na drugim područjima između dva grada.

zp8497586rq