BOŽIĆNI KONCERT RAZVESELIO KLANJEČKU PUBLIKU

pro 22, 2009 by

BOŽIĆNI KONCERT RAZVESELIO KLANJEČKU PUBLIKU

U prepunoj klanječkoj gradskoj dvorani održan je prošle nedjelje tradicionalni božićni koncert Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” . U odličnoj atmosferi ispunjenoj predblagdanskim ozračjem, na koncertu pod nazivom “Veselje ti navješćujem”,  nastupilo je više od stotinjak izvođača, uglavnom kulturnih amatera iz Klanjca i okolice. Koncert su otvorili Tamara Blažinić Papišta i Ivan Papišta na saksofonima, a u istom duhu pridružili su im se Pričama iz bečke šume izvrsni puhači tuheljskog orkestra “Lipa” s dirigentom i voditeljem Ivanom Kšenekom. Dvorski plesovi domaćeg KUD-a predstavili su se novim valcerom kojeg je koreografirala voditeljica Dragica Gajšak te lijepom starom polkom. Veselje je bilo vidjeti na pozornici i nova lica klanječkih plesačica, čija je plesna umješnost već zavidna. Svojim predivnim glasom publiku je oduševila mlada Klanjčanka Lucija Jelušić, a  za koju se s pravom može reći da je očekuje blistava glazbena karijera. Uz pratnju Tamburaškog sastava “Zelenjak” , Pjevački zbor KUD-a “Kumrovec” odlično je izveo završnu skladbu iz opere Ero s onoga svijeta pod vodstvom Rudolfa Tramišaka, dok su pjevačice i pjevači KUD-a “Naša lipa” i u ovoj prilici potvrdili status jednog od najboljih amaterskih zborova u državi.
Potpuno u skladu sa svojim nazivom ovogodišnji koncert želio je razvese

liti pa i nasmijati publiku, koja je u ovoj hladnoj zimskoj večeri ipak napustila  svoje tople domove i pridružila se pjevačima i plesačima u dvorani. Opušteniji i zabavniji dio koncerta započeo je Tamburaški sastav “Ekipa”, a posebno iznenađenje za publiku je ove godine priredio Tamburaški sastav “Zelenjak”, koji je za odabir i izvedbu svog božićnog nastupa dobio gromoglasan aplauz. Na jednako topao način klanječka je publika podržala i ohrabrila mlade članove folkorne sekcije KUD-a “Antun Mihanović”, nagradivši bučnim pljeskom njihovu izvedbu pjesama i plesova Baranje, a koju su uvježbali sa svojom voditeljicom Andreom Harapin. Kao i svake godine posebno dragi, ali i odlični solisti bili su sopranistica Josipa Lončar te naš novi študent Branko Greblički Ventek.  Nakon božićno-novogodišnje čestitke predsjednice KUD-a “Antun Mihanović” Sekice Filko, tradicionalnu čestitku građanima uputio je i klanječki gradonačelnik Željko Kolar.
Kada je na kraju stotinjak glazbenika, pjevača, plesača i svirača na ovogodišnjem božićnom koncertu u Klanjcu, pod dirigentskom palicom Armanda Slavičeka, zapjevalo Veselje ti navješćujem,  vjerujemo da je to bila najljepša ovogodišnja čestitka s kojom su blagdansko raspoloženje i toplina ušli u srce baš svakog posjetitelja koji je ovu lijepu večer odlučio podijeliti s njima.

zp8497586rq