BOŽIĆNI KONCERT ODUŠEVIO KLANJČANE

pro 20, 2010 by

BOŽIĆNI KONCERT ODUŠEVIO KLANJČANE

U prepunoj klanječkoj gradskoj dvorani, u kojoj ove godine nije bilo više mjesta niti za stajanje, održan je ove nedjelje tradicionalni božićni koncert u organizaciji Grada Klanjca i Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”.
Na koncertu je nastupilo je više od stopedeset izvođača, uglavnom kulturnih amatera iz Klanjca i okolice. Koncert je predivnom starom podravskom božićnom pjesmom Zvan Betlema otvorio dramski bariton Hrvoje Banaj, a u istom duhu pridružili su mu se članovi Muškog pjevačkog zbora «Bistrani».
Dvorski plesovi domaćeg KUD-a predstavili su se kadriljom koju je koreografirala voditeljica Dragica Gajšak, a na samom kraju velikim ih je pljeskom publika nagradila za veselu i razigranu mazurku.
Svojim prekrasnim glasom još jednom je oduševila mlada Klanjčanka Lucija Jelušić, za koju se s pravom može reći da je očekuje blistava glazbena karijera.
Pjevački zbor KUD-a “Kumrovec”  pod vodstvom Rudolfa Tramišaka, u društvu tamburaša «Zelenjaka» i solistica Lucije Jelušić i Katarine Lončar izazvao je nježne emocije skladbom Kao da te ne volim, dok su pjevačice i pjevači KUD-a “Naša lipa”, sa svojim voditeljem Amandom Slavičekom,  i u ovoj prilici potvrdili status jednog od najboljih amaterskih zborova u državi.
Tamburaški sastav “Zelenjak”, ojačan vokalom Lucije Jelušić, ponovno je ugodno iznenadio publiku, ovoga puta odabirom arije iz operete Mala Floramy.
Na posebno topao način klanječka je publika podržala i ohrabrila mlade članove folkorne sekcije KUD-a “Antun Mihanović”, nagradivši bučnim pljeskom njihovu izvedbu pjesama i plesova Prigorja i Posavine, a koju su uvježbali sa svojom voditeljicom Andrejom Harapin. Opušteniji i zabavniji dio programa pripao je Tamburaškom sastavu “Ekipa”, s kojim je cijela dvorana zapjevala njihovu pobjedničku pjesmu s ovogodišnjeg festivala Pjesmom i tamburom, a pojavivši se na pozornici s gitarom u rukama publiku je na poseban način iznenadio Ivan Benc, što je njihova reakcija i potvrdila.
Prave ovacije na samom kraju koncerta doživio je Puhački orkestar «Lipa» s dirigentom Ivanom Kšenekom za izvedbu Rozamunde i Sinatrine skladbe My way.
Koncert je naravno bio prigoda i za tradicionalnu čestitku koju je u ime organizatora posjetiteljima i izvođačima uputila predsjednica KUD-a «Antun Mihanović» Sekica Filko, a građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima božićno-novogodišnju čestitku je naravno uputio i gradonačelnik Grada Klanjca Željko Kolar.
Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog Komnalnog pogona, sugrađanki Branki Iveković i njenom suprugu za krasnu dekoraciju dvorane, Tomislavu Šobanu za rasvjetu i Igoru Siročiću za ozvučenje koncerta.
Kada je na kraju stopedeset glazbenika, pjevača, plesača i svirača izašlo na pozornicu ovogodišnjeg božićnog koncerta u Klanjcu i zapjevalo Narodi nam se kralj nebeski, vjerujemo da je to bila najljepša čestitka, s kojom su blagdansko raspoloženje i toplina ušli u srce baš svakog posjetitelja koji je ovu lijepu večer odlučio podijeliti s njima.

 

Leave a Reply