JOŠ JEDNA NOĆ MUZEJA

sij 29, 2011 by

JOŠ JEDNA NOĆ MUZEJA

Pred uistinu lijepim brojem posjetitelja ovogodišnju Noć muzeja u Galeriji Antuna Augustinčića, nešto malo poslije 18 sati, otvorila je ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan, a program sudjelovanja Galerije Antuna Augustinčića u ovoj kulturnoj akciji predstavio voditelj Božidar Pejović.
Samo za ovu prigodu kiparica Margareta Lekić u prvoj dvorani stalnog postava Galerije postavila je onoliko reflektora koliko je u njoj Augustinčićevih skulptura. Svaki od reflektora smještenih na podu u središnjem dijelu prostorije bio je usmjeren prema jednoj od skulptura. Rezultat su intenzivno svjetlom obasjane skulpture, a na zidovima mnoštvo umnoženih sjena razliitog intenziteta. Ova svjetlosna instalacija mlade umjetnice bio je svojevrsni hommage jednom od najvažnijih kipara 20. stoljeća.
U drugoj dvorani u isto vrijeme je glazbeni ugođaj stvarao instrumentalni groove/funk trio On the Spot (Soul Basement – orgulje Hammond B-3, Matej Huljev-gitara, Robert Domitrović-bubnjevi), a ugodnu i toplu klupsku atmosferu u poprilično hladnoj Noći muzeja grijalo je kuhano vino i čaj.
U pauzi svirke mladih glazbenika posjetitelji su u dva navrata razgledali i sarkofage obitelji Erdödy u prostoru Franjevačkog samostana.
Tijekom večeri sniman je i video materijal koji će se montirati u spot te su na taj način u jednoj večeri na osobit način spojene likovna, glazbena i filmska umjetnost.
Program ovogodišnje klanječke Noći muzeja ostvaren je još jednom uspješnom suradnjom Galerije Antuna Augustinčića kao organizatora te Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Kulturnog centra Klanjec.
Prilog o ovogodišnjo Noći muzeja možete pogledati i u emisiji Zagorski magazin na Z1 televiziji u nedjelju u 16,30 sati.
Nakon prošlogodišnjeg početka i ovogodišnjeg još jednog dobrog iskustva, gotovo je sigurno da Klanjčani mogu očekivati zanimljiv program u Noći muzeja 2012.

Leave a Reply