KNJIŽEVNICA SONJA ZUBOVIĆ U GRADSKOJ KNJIŽNICI

stu 20, 2010 by

KNJIŽEVNICA SONJA ZUBOVIĆ U GRADSKOJ KNJIŽNICI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Antun Mihanović u Klanjcu u četvrtak, 18. studenog, gostovala je književnica za djecu Sonja Zubović.
Ovaj književni susret bio je dio ovogodišnjeg programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u klanječkoj knjižnici, a autorica ga je iskoristila i kako bi predstavila i svoju novu knjigu „ Čudesna kuharica Lize Brljize“.

Zbog velikog odaziva susret je organiziran u dva termina, u 9,00 i 10,00 sati i to u prostoru kino dvorane, a s književnicom se upoznalo tristotinjak djece osnovnih škola iz Klanjca, Kumrovca, Kraljevca na Sutli i Tuhlja.

Djecu su bila oduševljena jer su kroz interaktivnu igru i učenje o slovima, pjesmicama, ljubavi i receptima upoznali gošću književnicu.

Na kraju se plesalo na uglazbljene stihove gošće, a smišljali su se i novi stihovi.

Posebno zanimljiva tema o kojoj se razgovaralo, hihotalo, veselilo te pomalo i sramilo, bila je naravno ona o  ljubavi i zaljubljivanju. A među mnoštvom zanimljivih dječjih izjava i reakcija s ovog će susreta sigurno ostati zabilježen odgovor jednog simpatičnog dječaka na Sonjino pitanje o tome koje riječi znaju na R, a da lijepo mirišu – kao iz topa je povikao: „Rakija“!

zp8497586rq