MLADI ENGLESKI GLAZBENICI ODUŠEVILI KLANJČANE

tra 14, 2012 by

MLADI ENGLESKI GLAZBENICI ODUŠEVILI KLANJČANE

Exeter University Chamber Orchestra – EUCO – Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec

U petak, 13. travnja 2012. u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu gostovao je Komorni orkestar Sveučilišta u Exeteru u okviru svoje ovogodišnje turneje Od Engleske do Hrvatske i svojim jednosatnim koncertom oduševio okupljenu publiku.
Petnaestak mladih glazbenika studenti su Sveučilišta na kojem studira 15.000 studenata, a članovi njihovog Komornog orkestra koji se u petak predstavio u Klanjcu nisu studenti glazbe, već raznih drugih studija kojima Sveučilište u Exeteru omogućava bavljenje raznim oblicima glazbenog stvaralaštva uz profesionalnu poduku i vodstvo.
Pod ravnanjem Paula McClurea izveli su zanimljiv program odabravši kompozicije njemačkog, talijanskog i engleskog skladatelja, a publiku se posebno dojmila  izvedba Koncerta za dvije blok flaute a a-molu G. P. Talemana.
Radost muziciranja ovih mladih Engleza te energičnost i osobit šarm njihovog dirigenta ispunili su atraktivan prostor Galerije Augustinčić posebno lijepom atmosferom. Još dugo, nakon velikog pljeska s kraja koncerta, nastavljeno je druženje i razgovor publike s mladim glazbenicima.
Članovi orkestra u Klanjcu su proveli i cijelo poslijepodne, razgledavši klanječke kulturne znamenitosti u društvu Vitomira Zamude i Tanje Ivek. Izrazili su svoje zadovoljstvo i divljenje viđenim, a Paul McClure istaknuo je kako ga se posebno dojmio izraziti ponos s kojim su mu Klanjčani pokazali svoj grad. Ručali su u Klanječkoj pelnici pravi lovački gulaš zahvaljujući donaciji Lovačkog društva Zagorska Sela i djelatnicima Galerije koji su ga pripremili, uživali u domaćim kolačima Ivančice Zamuda, a zahvaljujući Zvonku Severu degustirali su i odabrana klanječka vina.
Koncertno gostovanje Komornog orkestra Sveučilišta u Exeteru u Klanjcu organizirala je Galerija Antuna Augustinčića, u suradnji i uz pomoć Kulturnog centra Klanjec, što je nastavak vrlo uspješne suradnje ovih klanječkih  kulturnih institucija u realizaciji sličnih programa. 
Za sve ljubitelje glazbe najavljujemo i novi susret. U srijedu, 2. svibnja, u župnoj crkvi u Klanjcu, očekuje nas koncert Varaždinskog kvarteta, još jedan vrhunski glazbeni doživljaj.