KLANJČANI NA GLAVNOM ZAGREBAČKOM TRGU

ruj 2, 2010 by

KLANJČANI NA GLAVNOM ZAGREBAČKOM TRGU

U okviru promocije “Zagorje, ti moje blago” kojom se u organizaciji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije u subotu, 28. kolovoza na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu predstavila turistička ponuda Hrvatskog zagorja, svoje turističke, kulturne, gastronomske, glazbene i zabavne vrijednosti pokazali su i Klanjčani.
Na štandu Turističke zajednice grada našli su se tako promotivni materijali, degustirala su se izvrsna vina iz klanječkog vinogorja i podruma obitelji Sever, Petrišić i Posavec. Posjetitelji su uživali u ekološki uzgojenom Kupileku obitelji Jambrešić. Pripremljene domaće orehnjače i makovnjače nije bilo dovoljno za sve koji su je željeli kušati, a oni koji su probali bili su oduševljeni i najavili svoj dolazak na Zahvalu jeseni kako bi u klanječkim specijalitetima uživali i u autohtonom prostoru. Promocija u Zagrebu bila je prilika i za prvo javno predstavljanje ovogodišnjeg programa “Zahvale jeseni” , najveće klanječke kulturno-turističke manifestacije. Posjetiteljima na zagrebačkom glavnom trgu podijeljeno je oko tisuću promidžbenih letaka, a manifestaciju je prije nastupa Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” najavila i direktorica TZG Klanjec Snježana Ricijaš. Mladi folkloraši našeg KUD-a oduševili su Zagrepčane svojom izvedbom zagorskih pjesama i plesova, a uz klanječke tamburaše, uz članove dvorskih plesova, zaplesali su i zapjevali i posjetitelji promocije.
Raduje što su na štand Turističke zajednice grada navratili prijatelji Klanjca i oni koji su nas već posjetili u vrijeme prošlogodišnje Zahvale jeseni, ali jednako tako i gledatelji HTV-a koji su u emisiji Hrvatska uživo emitiranoj dan ranije vidjeli nastup Sekcije za dvorske plesove kojim je, između ostalog, i najavljeno cijelo ovo lijepo događanje na Jelačić placu.
Turistička zajednica grada na ovu je promociju došla ojačana i  najačim gradskim snagama. Tako su Klanjec i njegovu turističku ponudu promovirali i klanječki gradonačelnik Željko Kolar, njegov zamjenik Zlatko Brlek i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko.
Uz TZG Klanjec, na subotnjoj promociji Zagorja u Zagrebu našle su se gotovo sve zagorske turističke zajednice, toplice, ugostitelji, a na štandovima se moglo vidjeti, kušati ili kupiti sve ono po čemu je Zagorje poznato i prepoznatljivo. U kulturno-umjetničkom programu uz klanječki KUD nastupili su i Puhački orkestar “Lipa” iz Tuhlja, KUD “Đuro Orlić” iz Zagorskih Sela, KUD “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica i Puhački orkestar KUD-a “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice.
Cijeli je događaj medijski pratio Radio Kaj,  partner TZ KZŽ u projektu “Zagorje, ti moje blago”,  tako su slušatelji Radija Kaj mogli pratiti što se događa na trgu, ali i čuti što nude zagorske turističke zajednice. O klanječkim turističkim proizvodima govorio je gradonačelnik Željko Kolar.

zp8497586rq