ŽUPAN U SLUŽBENOM POSJETU GRADU KLANJCU

stu 16, 2010 by

ŽUPAN U SLUŽBENOM POSJETU GRADU KLANJCU

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Jasmina Krizmanića, službeno je posjetio Grad Klanjec.  Zajedno s domaćinima, gradonačelnikom Željkom Kolarom, njegovim zamjenikom Zlatkom Brlekom i predsjednikom Gradskog vijeća Mirkom Lunkom obišao je kapelicu sv. Florijana te se upoznao s tijekom sanacijskih radova i provedenim konzervacijskim istraživanjima na ovoj zavjetnoj kapeli Klanjčana. Nakon toga upoznat je i s radovima na asfaltiranju prilazne ceste koja od kapele vodi prema zaselku Florijan, a na kojoj je izvođač radova Niskogradnja-autoprijevoz iz Svetog Križa.
Gradonačelnik Klanjca istaknuo je kako se na području grada trenutno rade dvije ceste. Uz spomenutu u dužini od 800 metara, tu je još i 1000 metara ceste na relaciji Dol Klanječki-Bobovec Tomaševečki i to uz financijsku pomoć KZŽ i ŽUC-a. S obzirom na slabo punjenje gradskog proračuna i nedobivanje sredstava za regionalni razvoj, bez te potpore radovi koji se izvode ne bi bili mogući.
Prema riječima ravnatelja ŽUC-a, Klanjec će ove godine dobiti oko 6000 četvornih metara novog asfaltnog sloja. Dio se odnosi na rekonstrukciju ceste od Lučelnice prema gradskom groblju, a jednako se tako uređuju i prometnice oko Klanjca kako bi se osigurala adekvatna sigurnost prometa.
Župan Siniša Hajdaš Dončić, koji se ovom prigodom obratio i okupljenim novinarima, istaknuo je kako regionalna samouprava ima obvezu pomoći i Gradu Klanjcu u razvoju primarne infrastrukture pa tako i cestovne. Ovaj program kojeg Županija sufinancira sa sto tisuća kuna omogućit će građanima da sigurnije dođu do jednog vrijednog sakralnog objekta, spomenika kulture prve kategorije, ali jednako tako i mještanima lakšu komunikaciju sa središtem grada.

zp8497586rq