ZAPOČELI RADOVI U GRADU

ruj 2, 2010 by

ZAPOČELI RADOVI U GRADU

Nakon provedenih javnih natječaja Grad Klanjec započeo je dio planiranih radova koji će se do kraja godine financirati iz gradskog proračuna. Tako su započeli radovi na sanaciji potpornog zida na klanječkoj promenadi. Nakon što je prošlog ljeta obnovljen donji dio zida, na red je došao i gornji dio. Radove  izvodi Zanatska građevinska radnja Miljenka Sušeca iz Polica, a vrijednost radova je 75.000,00 Kn. Uređenje promenade preostala je faza uređenja Trga Antuna Mihanovića prema projektu iz 1996. godine. Započeti radovi trebali biti dovršeni do najveće klanječke manifestacije “Zahvale jeseni” kada bi klanječka šetnica trebala zasjati novim sjajem.
Na klanječkom spomen groblju, nakon što su uređeni grobovi hrvatskih velikana Otona Ivekovića, Antuna Mihanovića i Krste Ivekovića, trenutno se obnavlja portal iz 1909. godine na ulazu u groblje. Uslijedit će uređenje ograde oko parka, uređenje novih staza, hortikulturno uređenje ovog spomenika parkovne arhitekture i postavljanje parkovne opreme. Uređenje starog klanječkog groblja financiraju Grad Klanjec i Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu, uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice. Kako će se 2011. godine u Klanjcu obilježiti 150. godišnjica smrti Antuna Mihanovića, radovi na uređenju spomen groblja trebali bi biti do tada u potpunosti dovršeni.

Muzeji hrvatskog zagorja započeli su sanciju kamenog zida ispod parka Galerije Antuna Augustinčića. Radovi izvodi Gradnja vl. Stjepana Grdena iz Donje Stubice.
O spomenutim radovima detaljnije je klanječki gradonačelnik Željko Kolar govorio u emisiji Uz vaš radio Kaj kroz naš kajkavski kraj emitiranoj u nedjelju, 29. kolovoza. Tonski zapis možete preslušati na www.zagorje.hr

 

zp8497586rq