UREĐENJE GRADA U AKCIJI "ZELENI CVIJET"

lip 18, 2010 by

UREĐENJE GRADA U AKCIJI "ZELENI CVIJET"

Grad Klanjec, Turistička zajednica grada i Društvo za poljepšanje Klanjca nastavili su i ove godine svoje tradicionalne akcije sadnje ljetnog cvijeća i uređenja cvjetnih otoka na gradskim javnim površinama.
Kako bi nam grad izgledao što ljepše, više od sedam tisuća sadnica nabavili su Grad i Turistička zajednica, a suradnjom gradskog kumunalnog pogona i građana volontera uređena su na području grada, uz postojeće cvjetne površine na kojima su trajnice i  čak 24 cvjetna otoka s ljetnim cvijećem. Od onih novih, posebno istićemo onaj na graničnom prijelazu u Mihanović Dolu jer je to početak uređenja ulaska na područje našeg grada, ali i države.
Ove su se godine u istom tjednu kad i članovi Društva za poljepšanje Klanjca okupili i članovi Mjesnog odbora Klanjec, potpomognuti građanima i članovima Lovačkog društva “Kuna” koji su u svojoj volonterskoj akciji čistili raslinje prema kapelici sv. Florijana i na Brozovom bregu, iznad dječjeg igrališta.

U međuvremenu je u ponedjeljak, 14. lipnja područje grada i okućnicu obitelji Kušanić obišlo i povjerenstvo akcije “Zeleni cvijet” Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije u kojoj su bile Dijana Klasić, Mirjana Gradečak i Ksenija Tomić.   Za ovogdišnju akciju Turistička zajednica grada kandidirala se u kategoriji uređenosti mjesta kao cjeline, u kategoriji najljepšeg parka kandidiran je park Galerije Antuna Augustinčića, a u kategoriji okućnica, ona obitelji Kušanić.
zp8497586rq