PREDAVANJE O OSTEOPOROZI I MJERENJE GUSTOĆE KOSTIJU

velj 24, 2010 by

PREDAVANJE O OSTEOPOROZI I MJERENJE GUSTOĆE KOSTIJU

Prva edukativno-preventivna akcija koja je prošlog četvrtka održana u organizaciji Inicijativnog odbora za osnivanje Udruge “Korak po korak do zdravlja” naišla je na velik odaziv zainteresiranih posjetitelja.
Zanimljivo i korisno predavanje o osteoporozi  dr. med. Nade Jačmenice, specijalistice fizijatrije iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, na pristupačan je način dalo odgovore na mnogobrojna pitanja vezana uz ovu čestu bolest, koja se gotovo svakodnevno pojavljuju u životu svakog od nas. Zbog čega dolazi do osteoporoze, kako je prepoznati, na koje simptome obratiti pažnju, kako je dijagn

osticirati, kako liječiti i ono što je najvažnije-kako je prevenirati.
Zahvaljujući susretljivosti farmacuetske tvrtke Roche, Klanjčanke i Klanjčani mogli su nakon predavanja izmjeriti gustoću petne kosti te nakon dobivenih rezultata zatražiti savjet dr. Jačmenice o potrebi daljnjih detaljnijih pretraga.
Za nekih 10%, od otprilike četrdesetak posjetitelja, koji su iskoristili ovu klanječku večer posvećenu očuvanju zdravlja kako bi izmjerili gustoću kostiju, preporuka je nastavak dijagnostičkih pretraga pa se nadamo da će im ova akcija Udruge “Korak po korak do zdravlja”  stvarno biti korisna.

zp8497586rq