KAKO ŽIVJETI S TEŠKOM BOLESTI

ožu 16, 2011 by

KAKO ŽIVJETI S TEŠKOM BOLESTI

Udruga za promicanje zdravlja „KORAK PO KORAK DO ZDRAVLJA“ Klanjec organizirala je za svoje sugrađane  predavanje: Kako živjeti s teškom bolesti? Predavanje je održano u Gradskoj knjižnici „A. Mihanović.“ Dr. Zlatko Crkvenčić, privatni psihijatar iz Zaboka u svom izlaganju  prisutnima je najprije želio osvijestiti da nam se normalno zdravo stanje  koje smatramo kao nešto sasvim prirodno i o kojem ne razmišljamo, može u trenutku promijeniti i tek tada o svojem zdravlju i zdravlju naših najbližih počinjemo drugačije razmišljati.
Na vrlo jednostavan način i običnim rječnikom te primjerima iz života predavač je nastojao prisutne upoznati kako u teškim situacijama bolesti koja su nas zadesila, prihvatiti novo životno stanje te iz takvoga života izvući najbolje. Tu je svakako najvažnija uloga i pomoć naših najbližih, članova obitelji i prijatelja. Za naše ozdravljenje ili izlječenje uz dobre liječnike i lijekove vrlo je važno i naše psihičko stanje i životni optimizam i u najtežim trenucima teške bolesti.

Jednosatno izlaganje vrlo pozorno slušalo je četrdesetak prisutnih te se i sam predavač začudio takvoj pozornosti. Na kraju je predavaču u ime svih prisutnih zahvalila predsjednica udruge dr. Jasna Gmajnički uz skromni prigodni dar.  

Leave a Reply