TRADICIONALNI GODIŠNJI SUSRET KLANJČANA NA CESARGRADU

svi 14, 2009 by

TRADICIONALNI GODIŠNJI SUSRET KLANJČANA NA CESARGRADU

Prošlu su nedjelju Klanjčani, zajedno sa svojim brojnim gostima, tradicionalno proveli na Cesargradu. Razlog je završetak ovogodišnjih Dana grada Klanjca i već tradicionalni “Piknik na Cesargradu”.
I ove su se godine članovi Hrvatskog planinarskog društva “Cesargrad” pokazali izvrsnim organizatorima pripremivši odličan grah i hladno piće. Na proplanku ispred planinarskog doma posjetitelji su uživali u pravom ljetnom danu, iskoristivši ga na najbolji mogući način za boravak u prekrasnoj prirodi Cesarske gore. Dok su jedni uživali ispod suncobrana, drugi su šetali do utvrde ili pak dijelovima eko staze.
Društvo “Naša djeca” priredilo je brojne uzbudljive igre za djecu, ali i roditelje te na taj način ujedno obilježilo Majčin dan i Međunarodni dan obitelji. Kolači koje su članice Društva pripremile našli su se na svakom stolu i bili pravi desert nakon nedjeljnog ručka.
Ostatak dana mališani su proveli u ugodnom društvu svojih vršnjaka, trčeći šumom ili pokazujući spretnost na velikoj ljuljački iza planinarskog doma.
Uvijek atraktivno potezanje štrika, ove je godine izazvalo nešto manji intreres publike jer su snagu odmjerile dvije, kako se pokazalo, “neravnopravne” ekipe pa je nedostajalo neizvjesnosti. Sve je bilo gotovo u samo nekoliko trenutaka.
Uz domaću glazbu, druženje je potrajalo sve do večernjih sati, a nadamo se da je bilo i poticaj za češći odlazak na jedno od najljepših mjesta u našem Zagorju.

Leave a Reply