PIKNIK NA CESARGRADU I BROJNA DRUGA DOGAĐANJA

svi 12, 2010 by

PIKNIK NA CESARGRADU I BROJNA DRUGA DOGAĐANJA

Ovogodišnje Dane grada obilježila su brojna i raznovrsna događanja u organizaciji gotovo svih klanječkih ustanova i udruga.
Prvo događanje bio je 1. svibnja održani tradicionalni “Memorijal ing. Anđelko Petek Pajo”, ribičko natjecanje na Pepinoj grabi u odličnoj organizaciji Športskog ribolovnog društva “Sutla”.
Na sam Dan grada i blagdan sv. Florijana članovi Vatrogasne zajednice Klanjec prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi te nakon mise upriličili druženje vatrogasaca u vatrogasnom domu u Klanjcu.
U Osnovnoj školi roditelji, učitelji i djeca okušali su se u sportskim susretima, a za učenike nižih razreda i Dječji vrtić “Kesten” Grad je organizirao gostovanje kazališta Merlin s predstavom Heidi. 
Nogometni  klub “Klanjec” ugostio je momčadi mlađih pionira i pionira NK “Inter” iz Zaprešića, a Streljački klub “Predionica” bio domaćin tradicionalnog otvorenog turnira za strijelce.
Petak,7. svibnja bio je dan koji je svojim programom obilježila Galerija Antuna Augustinčića. Gradonačelnik  Klanjca otvo

rio je izložbu Vanje Radauša čiji je autor Davorin Vujčić. U Salonu Galerije do 7. srpnja mogu se razgledati portreti jednog od najboljih hrvatskih kipara. Nakon otvorenja izložbe uživali smo u uglazbljenim stihovima Vanje Radauša u izvedbi mezzosopranistice Kristine Beck-Kukavčić, a posjetitelji su mogli razgledati i Franjevački samostan.
Dane grada okončali su članovi Šahovskog kluba “Zelenjak” priredivši tradicionalni šahovski turnir, a građani su se okupili na jednako tako tradicionalnom pikniku na Cesargradu. Lijepo vrijeme u nedjelju, 9. svibnja privuklo je brojne Klanjčane, ali i njihove goste na šetnju do planinarskog doma gdje su se članovi HPD “Cesargrad” pobrinuli za odličan ručak, Tamburaški sastav “Ekipa” za zabavu i dobro raspoloženje, a članice Društva “Naša djeca” organizirale su brojne zabavne igre za djecu i roditelje, ali i ispekle odlične domaće kolače. Eko udruga “Japica” pridružila se organiziravši svoju redovitu akciju pješačenja pod nazivom “Pinklec na rame i put pod noge”.

zp8497586rq

Related Posts

Share This