OSNOVANA UDRUGA MLADIH “MOZAK”

svi 21, 2009 by

OSNOVANA UDRUGA MLADIH “MOZAK”

Dvadesetak mladih Klanjčana osnovalo je ovog tjedna Udrugu mladih “Mozak”. Na osnivačkoj skupštini održanoj u Vatrogasnom domu u Klanjcu izabrano je i vodstvo nove udruge. Za predsjednika je izabran Slavko Zamuda, potpredsjednica je Tena Sambolić, tajnik Matija Kantura, blagajnik Denis Krištofić, a u radu će im pomagati i ostali izabrani članovi Upravnog odbora Ivan Poslek, Dalibor Šoban, Ivica Zamuda, Zrinka Novosel i Marko Petrišić. U Nadzorni odbor su izabrani Kristijan Jambrešić kao predsjednik te Zvonimir Zajec i Valentina Lovrek kao članovi.
Osnivanje udruge nastavak je inicijative koja je započela izlaskom nezavisne liste mladih na lokalne izbore za Gradsko vijeće grada Klanjca, a čiji je nositelj bio Dalibor Šoban. Svojom su listom željeli predstaviti građanima svoje viđenje života i rada u lokalnoj zajednici, nakon čega su ostvarili i dobar izborni rezultat osvojivši  i jedno vijećničko mjesto u  Gradskom vijeću.
Udruga “Mozak” osnovana je s namjerom da se bolje povežu mladi s gradskog područja, potiče njihova kreativnost i organizirano i smisleno korištenje slobodnog vremena, da mladi aktivno isudjeluju u očuvanju kulturne baštine klanječkog kraja, šire volonterstvo, solidarnost i komunikaciju među mladima. Posebna će se pažnja posvetiti aktivnostima u borbi protiv svih oblika ovisnosti.
Planiraju organizirati radionice, savjetovališta, predavanja i javne tribine, organizirati volontersku mrežu za podršku mladima, edukaciju, savjetovališta i predavanja vezana uz zdravstvene probleme mladih, a pogotovo prevenciju ovisnosti i reproduktivno zdravlje. Od udruge mladih mogu se očekivati i akcije vezane uz očuvanje kulturne baštine na području grada, organizacija kulturnih i sportskih manifestacija, organiziranje kreativnih radionica za djecu (vikendom i praznicima).

1 Comment

 1. urednik

  Poštovani!

  Zahvaljujemo na Vašem komentaru na članak – Osnovana udruga mladih “Mozak”-
  Na službenim stranicama Grada Klanjca objavljujemo isključivo komentare potpisane barem prezimenom. Veselimo se Vašem novom javljanju.
  Pozdrav

  Urednik

Leave a Reply