Klanjčanka Karla Bartolović trostruka je svjetska prvakinja u samostrelu

kol 20, 2023 by

Klanjčanka Karla Bartolović trostruka je svjetska prvakinja u samostrelu
Karla Bartolović, hrvatska reprezentativka, članica SD Veliko Trgovišće, na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u samostrelu u Mađarskoj osvojila je tri zlatne medalje. Juniorska je svjetska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji discipline “Classic”, zlato je osvojila i u disciplini Match play u pojedinačnoj konkurenciji te u ekipnoj konkurenciji.
Hrvatski strijelci stigli su na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo samostrelom s 15 strijelaca, a osvojili čak 26 medalja u dvije discipline i 5 kategorija.
U Zagorje su, uz našu Karlu Bartolović, medalje donijeli i Martin i Mihaela Oborovečki  te Daniel Benačić i Pavao Hac.
Zagorski strijelci s vođom tima Hrvatske reprezentacije za velika natjecanja u samostrelu, trenerom Damirom Oborovečkim, dočekani su uz baklje i pjesmu u Klanjcu.
Susjedi, prijatelji, članovi obitelji, Klanjčanke i Klanjčani u navijačkom su ozračju dočekali najuspješniju klanječku sportašicu i njezine kolege iz SD Veliko Trgovišće. Cvijeće za Karlu bilo je u nedjelju poslijepodne i u rukama gradonačelnika Zlatka Brleka, načelnika Općine Veliko Trgovišće Roberta Grebličkog, predsjednice Gradskog vijeća Klanjca Mirjane Smičić Slovenec te mnogobrojnih sugrađana. 
Povodom ovog iznimnog postignuća, ekipu hrvatskih reprezentativaca primili su u Krapini i župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek.
Sportski duh, upornost, spremnost na mnogobrojna odricanja, ali i skromnost i samozatajnost, krase Karlu Bartolović od početka bavljenja ovim sportom kojim se u svijetu bave sportaši iz najbogatijih država i sportskih sredina, te smo sigurni da je pred njom još duga i vrlo uspješna sportska karijera koja će i njoj, njezinoj ekipi, obitelji koja ju podupire i prati, ali i svima nama, donijeti još puno radosnih trenutaka.
Iskrene čestitke!
 

 

Related Posts

Tags

Share This