Javni poziv – kandidature za Savjet mladih Grada Klanjca

velj 11, 2020 by

Javni poziv – kandidature za Savjet mladih Grada Klanjca

 

Gradsko vijeće Grada Klanjca raspisalo je Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova i zamjenika članova Savjeta Mladih Grada Klanjca. 

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Klanjca koje se osniva u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Klanjca, te sudjelovanje mladih u promicanju i zagovaranju prava, potreba i interesa mladih na području Grada Klanjca.

Rok za podnošenje prijava kandidatura za izbor članova i zamjenika članova je 26. veljače 2020. godine.

 

Tko se može birati u Savjet mladih?

U Savjet mladih Grada Klanjca mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Klanjca u dobi od 15 do 30 godina života.

Tko može predlagati kandidate za Savjet mladih?

Kandidature za članove savjeta mladih i njihove zamjenike temeljem javnog poziva za isticanje kandidatura ističu udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih.

Način predlaganja i potrebna dokumentacija

Prijedlozi kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Klanjca podnose se u pisanom obliku uz potrebnu dokumentaciju navedenu u Pozivu.

Tko odabire članove Savjeta mladih?

Gradsko vijeće Grada Klanjca odabire članove Savjeta mladih u roku od 60 dana od dana objave liste kandidata.

Gdje se objavljuju rezultati izbora?

Rezultati izbora za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Klanjca objavljuju se na web stranicama Grada Klanjca.

 

JAVNI POZIV – KANDIDATURE ZA SAVJET MLADIH GRADA KLANJCA

 

 

Related Posts

Tags

Share This