GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KLANJEC

velj 8, 2012 by

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a KLANJEC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Klanjec u subotu 4. veljače održalo je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. Usprkos lošem vremenu, sa snijegom i hladnoćom, uz domaće članove na skupštinu su se odazvali i mnogobrojni predstavnici okolnih vatrogasnih društava, društava iz Slovenije te prvi puta iz grada Sveta Nedjelja. U ime Vatrogasne zajednice KZŽ na skupštini je bio prisutan njen predsjednik Ivica Glas. Grad Klanjec predstavljao je predsjednik Gradskog vijeća Miro Lunko, a župu Klanjec kapelan Danijel Maljur.
Iako je prošla godina bila jedna od najsiromašnijih po investicijama, kapitalnim ulaganjima, nabavkom opreme, što je i razumljivo s obzirom na nedostatna dobivena novčana sredstva i dugova iz prijašnjih godina, ipak je prošla godina bila jedna od aktivnijih po raznim vatrogasnim i društvenim događanjima, a nažalost i intervencijama. Uz materijalnu imovinu: dom, spremište, vozila, raznu vatrogasnu i tehničku opremu, jednako je važno ako ne i važnije, dobro organizirano vatrogasno društvo i osposobljena, uvježbana i prijateljski povezana vatrogasna postrojba, istaknuo u izvještaju predsjednik Slavko Zamuda.
Kao poseban događaj koji je obilježio prošlu godinu, a ostat će i kao trajno nematerijalno bogatstvo, bratimljenje je sa vatrogasnim društvom Radvanje iz Maribora. O mnogobrojnim aktivnostima i intervencijama postrojbe izvijestio je zapovjednik Albin Šoban, a o financijskom poslovanju blagajnik Dalibor Šoban. Skupština je također prihvatila predloženi plan rada za 2012. godinu. Uz redovite aktivnosti i već uobičajeno sudjelovanje u svim kulturnim, vjerskim i društvenim događajima u planu je asfaltiranje radnog i parkirališnog prostora ispred doma, instaliranje trofazne struje u vatrogasni dom, kako bi se mogla postaviti sirena za uzbunjivanje, te priprema za proslavu 125. godišnjice slijedeće godine. Petero mladih vatrogasaca položilo je svečanu prisegu te tako postali punopravni članovi Društva. Četvorica su potekla iz vatrogasne mladeži, a jedan je novo učlanjeni član.

 

Related Posts

Share This