ZDRAV DORUČAK UZ MJERENJE ŠEĆERA U KRVI

stu 2, 2012 by

ZDRAV DORUČAK UZ MJERENJE ŠEĆERA U KRVI

Vrlo aktivne patronažne sestre klanječke Ispostave Doma zdravlja KZŽ, Vlatka Šoban i Gordana Turjak, priredile su građanima još jedan zdravi, ovoga puta tzv.  “dijabetički doručak”, u petak, 2. studenog 2012. u vremenu od 9,00 do 10,00 sati u prostoru Gradske knjižnice u Klanjcu.
Uz Svjetski dana dijabetesa koji se obilježava četvrtu godinu zaredom uz petogodišnju poruku odabranu od Međunarodne dijabetičke Federacije kao “Dijabetes – edukacija i prevencija” za 2009 – 2013., u opuštenoj i nasmijanoj atmosferi  mjerio se šećer u krvi i tlak, razmjenjjivala iskustva vezana uz šećernu bolest, a građani koji su se odazvali mogli su dobiti i niz korisnih informacija vezanih uz prevenciju dijabetesa, jedne od najraširenijih bolesti današnjice.
U svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba sa šećernom bolešću. Bez koordiniranog djelovanja u borbi protiv ove bolesti, tijekom sljedećih 20 godina očekuje se porast oboljelih na više od 380 milijuna. Stoga su višestruko korisne edukativne i preventivne akcije poput ove, a građani su se mogli uvjeriti kako su i zobene pahuljice vrlo ukusne te da se bez problema ujutro može popiti i nezaslađeni čaj. U pitanju su samo dobra volja i navike.