Planinarskim susretima i piknikom završeni Dani grada 2015.

svi 11, 2015 by

Planinarskim susretima i piknikom završeni Dani grada 2015.

Uspješno organiziranim 15. susretima planinara Hrvatskog zagorja i tradicionalnim Piknikom na Cesargradu prošle su nedjelje završili ovogodišnji Dani grada Klanjca.

Planirani iz zagorskih planinarskih društava, ali i iz Varaždinske i Međimurske županije te susjedne Slovenije počeli su pristizati u Klanjec već u jutarnjim satima. Nešto poslije devet okupili su se u Spomen parku Antuna Mihanovića gdje ih je pozdravio njihov domaćin predsjednik HPD “Cesargrad” Gordan Šoban, gradonačelnik Zlatko Brlek, a obratio im se i župan Željko Kolar koji je član klanječkog planinarskog društva još od 1977. godine. Planinari su položili cvijeće na grob Antuna Mihanovića, a nakon toga krenuli prema Cesargradu ( kraćom i dužom stazom preko Japice).

Članovi HPD “Cesargrad” za ovu su nedjelju uz izvrsnu ponudu hrane ( uz pomoć ŠRD “Sutla”), hladnog pića, kolača, pokazali i rezultat svojih prošlotjednih radnih akcija – lijepo uređen dom, prekrasno uređen cijeli okoliš, uređenu cestu, očišćene i označene staze… Može se slobodno ustvrditi  da nam naš Cesargrad već dugo nije izgledao tako dobro pa sve pohvale klanječkim planinarima.

Oko podneva 15. susreti zagorskih planinara su i službeno otvoreni pozdravnim riječima domaćina, zatim predsjednika Planinarskog saveza KZŽ Božidara Ladišića te glavnog tajnika Hrvatskog planinarskog saveza i HGSS-a  Darka Berljaka.
U poslijepodnevnim satima planinarima su se tradicionalno pridružili i mnogobrojni građani Klanjca koji su i ove godine zadnji dan proslave Dana grada proveli na Cesargradu. Uz sportska natjecanja kojima je glavni cilj bio dobro se zabaviti, veselo je i raspjevano bilo i zahvaljujući Tamburaškom sastavu “Ekipa”.