ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

ožu 6, 2012 by

Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz poznavanja hrvatskog jezika za osnovce.
U kategoriji učenika sedmih razreda natjecalo se osam učenika, a prvo mjesto osvojio je Robert Sviben iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara. Mentorica učenika je Nevenka Šušljek. Druga je bila Valentina Meglić iz Osnovne škole Veliko Trgovišće, Područna škola Dubrovčan, mentorica Ana Marenković, a treći Mihael Grmovšek iz Osnovne škole Side Košutić Radoboj s mentoricom Tamarom Poljak.
Svoje odlično znanje iz hrvatskog jezika na natjecanju je potvrdilo i osam učenika u kategoriji osmog razreda.
Prvo mjesto osvojila je Kristina Škrlec, potvrdivši odličan rad u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru. Kristinina mentorica je Branka Matijašec. Druga je bila Suzana Inkret iz Osnovne škole Side Košutić s mentoricom Ivanom Čavužić, a treće mjesto osvojila je još jedna učenica iz Zlatara, Jasmina Jajtić, u pratnji mentorice Brankice Matijašec.

Nakon natjecanja, iako pomalo umorni i puni iščekivanja rezultata, učenici i njihovi mentori vrlo rado su obišli grob Antuna Mihanovića te razgledali crkvu Navještenja BDM, franjevački samostan te Gradsku knjižnicu u Klanjcu.

Related Posts

Tags

Share This